Zelfgemaakte krokante én gezonde vissticks

Zalm-sticks-x.jpg

Het was een probeerseltje, maar de uitkomst van dit gerecht vond ik echt heel erg geslaagd! Zelfgemaakte vissticks, een stuk gezonder en echt ontzettend lekker. Ik maakte deze vissticks met verse zalm, maar je kan er natuurlijk ook gewoon witvis voor gebruiken. Deze komen waarschijnlijk meer in de buurt van de oude vertrouwde Iglo vissticks ;-) Ik vond deze vroeger namelijk super lekker! Toch denk ik dat ik voortaan lekker voor mijn eigen receptje ga, ik ben benieuwd wat jij er van zal vinden! Let's do this.

GEZONDE VISTICKS

Serieus, wie kent het niet? En wie is er niet mee opgegroeid?! Ookal verschenen deze krokante gouden staafjes niet vaak mij op tafel toen ik klein was, ik keek er altijd heel erg naar uit als dit wel op het menu stond. Chickslovefood hebben een heel leuk recept waarbij de vissticks echt sprekend lijken op de ouderwetse variant, moeite waard om ook even een kijkje te nemen trouwens!

Vissticks ongezond? Niet perse, ze bevatten over het algemeen niet eens zoveel calorieën. Wat het wel degelijk ongezond maakt is de manier waarop ze bereidt worden. Door in veel olie te bakken of de frituurpan te gebruiken neemt de visstick veel vet in zich op en dit krijg jij ook weer binnen. Zonde, want je kan ze dus ook op veel verschillende (gezonde!) manieren zelf maken.


Ingrediënten: (4 zalmsticks)

  • 4 zalmmoten (elk ong. 100 a 125 gram)
  • 1/2 ciabatta brood
  • 2 el gedroogde of verse dille
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • snufje peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood in een paar minuten gaar en krokant.
  • Mix in een keukenmachine het brood, de dille, zongedroogde tomaatjes, rasp van ongeveer 1 hele citroen, scheutje olijfolie en snufje peper tot een kruimelig geheel.
  • Kluts in een schaaltje 1 ei.
  • Verdeel het kruimelige mengsel nu over een bordje, dit gebruiken we als 'paneermiddel' van de zalmsticks.
  • Haal de zalm eerst door het ei en rol deze vervolgens voorzichtig door de kruimels. Verdeel dit ook een beetje met je vingers over de vis heen.
  • Plaats de zalmmoten nu in een voorverwarmde (grill)pan op een medium hoog vuurtje.
  • Bak voor ongeveer 4 a 5 minuten aan beide kanten.
  • Let goed op of de zalm wel gaar is wanneer je de zalmsticks weer uit de pan haalt.
  • Serveer met wat eigen gemaakte zoete aardappel frietjes.Perfecte maaltijd! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png