Magioni Pizza + FAVORIETE TOPPINGS

Magioni-pizza-3-x.jpg

Het heeft even geduurd, maar dit weekend had ik eindelijk de tijd om de hippe Magioni Pizzauit te proberen. Magioni heeft deze fantastische pizza bodems van bloemkool en biet ontwikkeld en zijn sinds een tijdje bij de Albert Heijn te koop! Echt een top uitvinding aangezien het zelf maken van deze gezonde pizza bodems enorm veel tijd kost. Magioni zorgt er op deze manier voor dat wij met meer gemak toch kunnen genieten van een gezonde pizza, waar minder e-nummers aan toegevoegd zijn en waarbij voornamelijk lokale producten zijn gebruikt. (De bieten zijn echt oer-Hollands!) Je kan deze pizza’s al geheel belegd kopen, maar ik koos ervoor om dit lekker zelf te doen…


2 x Magioni

Benodigdheden pizza ‘Pompoen’:

  • 100 gram flespompoen
  • geitenkaas
  • rode ui
  • zongedroogde tomaatjeS
  •  rozemarijn
  • rucola.

Snij de pompoen in kleine blokjes en gril deze voor 20 minuten in de oven op 200 graden. Besprenkel de pompoen eerst nog met wat olijvenolie en voeg hier wat peper en rozemarijn kruiden aan toe. Snij de rode ui in stukjes en leg ook alvast wat plakjes geitenkaas klaar. Als de pompoen klaar is kan je de pizzabodem bedekken met de pompoen, geitenkaas, rode ui en zongedroogde tomaatjes. Bewaar de rucola nog eventjes en voeg deze toe wanneer de pizza uit te oven komt! Besprenkel eventueel met nog wat olijvenolie en peper.

Benodigdheden pizza ‘Aubergine’:

  • Aubergine
  • Blad spinazie
  • zwarte olijven
  • mozzarella
  • basilicum
  • olijfolie.

Snij de aubergine in plakjes en gril deze in een grillpan mooi goudbruin tot ze zacht zijn. Beleg de pizzabodem met bladpinazie, voeg vervolgens de aubergine, mozzarella, olijven en basilicum kruiden toe. (Als je verse blaadjes gebruikt zou ik er voor kiezen om deze pas toe te voegen nadat de pizza uit de oven komt). Nog eventjes wat olijvenolie eroverheen, wat peper voor de smaak en klaar!

Tip: Plaats de bodems gedurende 6 minuutjes in de oven, haal deze eruit, beleg ze met alle ingrediënten en plaats deze vervolgens voor (ongeveer) 8* minuutjes terug in de oven. Mijn ervaring is dat de pizza dan extra knapperig wordt!

*Afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt.


Wat ik van deze pizzabodems vond?

Zeker voor herhaling vatbaar! Echt een ideale oplossing voor iedereen die liever niet kiest voor een ongezonde pizza, maar nu toch (zonder zich schuldig te voelen) lekker kan genieten. De smaak van bloemkool of biet is totaal niet overheersend en de bodem heeft een goed ‘deeg’ gehalte. Benieuwd naar de voedingswaarde? Dit lees je hier. Binnenkort haal ik zeker de bloemkool bodems in huis! ;-)

 
Liefs-Merel.png