MAKKELIJKE GARNALEN CURRY

Makkelijke garnalen curry | Lekker recept | Healthy Wanderlust

Tijd voor een zelfgemaakte makkelijke garnalen curry. Makkelijk? Je maakt deze gezonde curry namelijk in één pan en binnen 20 minuten staat jouw makkelijke maaltijd op tafel. Er kan weinig mis gaan met dit gezonde gerecht en ik weet zeker dat je ervan zal smullen. Deze gezonde garnalen curry gaat goed samen met wat zilvervliesrijst of volkoren quinoa. Benieuwd hoe je deze garnalen curry maakt? Laten we snel aan de slag gaan met het uitgebreide recept.


MAKKELIJKE GARNALEN CURRY

Een curry kan ontzettend gezond zijn door de grote hoeveelheid verschillende groentes die je hier aan toe kan voegen. Kies voor een vegetarische curry of voeg in dit geval wat verse vis zoals garnalen toe. Deze kan je dus ook heel makkelijk weglaten en vervangen voor wat extra groente zoals broccoli of sugarsnaps. Hoe maak je een makkelijke garnalen curry? Een makkelijke curry is een kwestie van het samenvoegen van een aantal ingrediënten en even laten sudderen. Doordat je heerlijke curry kruiden tegenwoordig gewoon kant en klaar kan kopen wordt koken nog makkelijker. Voordat men kan roepen “wat eten we vandaag?” staat jouw maaltijd al op tafel klaar.

Ingrediënten:

  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Bosuitjes
  • 200 gram garnalen
  • 100 gram sugarsnaps
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 tl currypoeder
  • Gemalen peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: koriander

Bereidingswijze:

  1. Bak de sugarsnaps in wat olijfolie voor 5 minuten op een medium hoog vuurtje. Voeg hier vervolgens de (in stukjes gesneden) ui en geperste knoflook teentjes aan toe.
  2. TIP: kook in de tussentijd de zilvervliesrijst of quinoa.
  3. Bak dit voor 3 minuten en voeg vervolgens de garnalen toe en strooi hier 2 tl currypoeder overheen. Schep goed door elkaar.
  4. TIP: de Rode Curry kruiden van Green Gypsy Spices dienen zich hier ook erg goed voor.
  5. Voeg na 5 minuten bakken de kokosmelk en een snuf gemalen peper en zout toe. Laat dit 10 minuten zachtjes verder pruttelen.
  6. Snij de bosuitjes in kleine stukjes en bak dit voor ongeveer 3 minuten mee.
  7. Schep de curry boven op de gekookte zilvervliesrijst of quinoa en maak af met wat verse takjes koriander.
  8. EET SMAKELIJK!

Maak jij wel eens zelf curry?

Bekijk ook mijn favoriete Happy & Healthy musthaves.