MELOEN SORBET IJS

Een heerlijk verfrissend bolletje meloen ijs. Hmmm, heerlijk met dit warme weer. Goed nieuws: binnen een handomdraai maak je het gewoon zelf. In een paar eenvoudige stappen leg ik je uit hoe jij straks zelf deze gevulde schaaltjes kan serveren. Ik weet zeker dat je jezelf en jouw kind hier een groot plezier mee doet! Lees snel verder.


Meloen sorbet ijs

MAAK JE WEL EENS ZELF IJS?

De ijsjes die je in de supermarkt kan kopen zijn vaak ontzettend ongezond. Vol met suikers en toegevoegde smaak- en kleurstoffen. Heel lekker natuurlijk, maar er is ook een (net zo lekker!) alternatief. Maak je ijsjes gewoon zelf. Zo kan je bijvoorbeeld heel makkelijk aardbeien waterijsjes maken. Lekker zomers en gemaakt van verse aardbeien. Hier lees je nog 3 andere ideeën voor home made icecream.

Ingrediënten: 

  • 1 meloen
  • 1 tl agave siroop (optioneel) 
  • 100 ml water

Bereidingswijze: (begin hier min. 3 uur van te voren mee)

  1. Snij de meloen in partjes en verwijder de schil en de pitjes. Snij de partjes in stukjes. 
  2. Doe de stukjes in een zakje of bakje en plaats deze voor min. 3 uur in de vriezer.
  3. Hierna voeg je alle stukjes bevroren meloen toe aan de blender samen met de agave siroop en water. Mix dit tot een glad geheel. 
  4. Schep dit in een laag bakblik of een Tupperware bakje. Plaats dit nog voor een uur in de vriezer. 
  5. Met een warme ijslepel schep je daarna heel makkelijk heerlijk verfrissende bolletjes ijs uit het bakje. 
  6. Geniet ervan!

Maak jij wel eens zelf ijs? 
Deel vooral jouw tips! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png