MUNT COUSCOUS SALADE

Wie is er nog meer fan van munt? De frisse smaak en geur kan een gerecht zo’n heerlijk zomers tintje geven. Deze salade met couscous, geroosterde pinda’s en gedroogde perzik is zo ontzettend lekker! Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat je deze salade binnen 10 minuten op tafel hebt staan. Fijn toch na een lange dag werken? Lees snel het uitgebreide recept.


Munt couscous salade.jpg

IS MUNT GEZOND?

De meeste bekende manier waarop men munt gebruikt is natuurlijk de verse munt-thee. En terecht: heerlijk! Wisten jullie ook dat munt een geneeskrachtige werking heeft? Zo heeft munt een gunstige werking op misselijkheid of hoofdpijn. Ook wordt er gezegd dat munt de maag kan kalmeren en de spijsvertering kan bevorderen. Opzich allemaal wel goede redenen om wat vaker munt in huis te halen toch?

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren couscous
  • verse munt
  • 100 gram kikkererwten
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 handje geroosterde pinda’s
  • gemengde sla 
  • 1/2 tl kurkuma kruiden
  • 1/2 kerrie poeder
  • snufje zout en gemalen peper 

Bereidingswijze:

  1. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Rooster de pinda’s op een laag vuurtje in een paar minuutjes tot ze een goudbruin laagje hebben gekregen.
  3. Doe hetzelfde met de kikkererwten en voeg hier de kurkuma en kerrie poeder aan toe.
  4. Was de sla en de muntblaadjes en laat eventjes opdrogen.
  5. Knip de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg alle ingredienten bij elkaar.
  6. Voeg nog wat zout en peper (en eventueel andere kruiden) naar smaak toe.
  7. Done! Told you it was easy.

TEMPEH PAST BIJ ALLES!

Om deze salade nog lekkerder te maken en tegelijkertijd ook voedzamer en vullend voegde ik één van mijn favoriete eiwitbronnen toe; tempeh. Ideaal als vleesvervanger en wanneer je dit op de juiste manier weet te marineren en te bereiden wil je dit het liefste elke dag eten! Een favoriete manier waarop ik mijn tempeh bereid vind je in dit recept voor knapperige tempeh spekjes. Ook heel lekker voor door de Hollandse stamppot! YUM. 


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!