PADDENSTOELENRISOTTO RECEPT

Paddenstoelenrisotto | Lekker risotto recept | Healthy Wanderlust

Ben jij ook zo gek op risotto? Dan weten wij zeker dat jij blij wordt van dit recept. Deze paddenstoelenrisotto is een recept van Foodies Magazine en nu kan je ook vanaf Healthy Wanderlust genieten van deze lekkere gerechten. Vaak denkt men dat het maken van een lekkere risotto ontzettend veel tijd in beslag neemt, maar dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Zo ben je qua bereidingstijd van deze paddenstoelenrisotto slechts 30 minuten kwijt. Maak dit gerecht lekker in het weekend of wanneer je gasten te eten krijg!


LEKKERE PADDENSTOELENRISOTTO

Vanaf deze maand is Healthy Wanderlust 1 van de nieuwe Foodies Friends en hier zijn wij ontzettend trots op! Dit betekent dat jullie vanaf nu ook recepten op de website van Foodies kunnen verwachten én in het magazine. Leuk toch? Als echte “vriend van” zal er ook regelmatig een recept van Foodies te vinden zijn op onze website zoals deze paddenstoelenrisotto. Sharing is caring, right? Zin in een ander soort rijst gerecht? Neem een kijkje naar onze vegan paella. Zo lekker!

INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN)

  • 2 bospaddestoelenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 500 g gemengde paddestoelen
  • 2 el olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 1 krop paksoi (of ca. 500 g minipaksoi)
  • 50 g geraspte parmezaan
  • zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de ui. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in  kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en de paddestoelen ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak hem mee tot hij glazig is.
  2. Voeg zo veel hete bouillon aan de rijst toe dat hij net onder staat. Laat de rijst op middelhoog vuur ca. 18 minuten rustig garen. Voeg iedere keer als de bouillon opgenomen is zo veel hete bouillon toe dat de rijst weer net onder staat.
  3. Was de paksoi en snijd hem in stukken. Roer als de rijst gaar is de parmezaan en de paksoi door de warme rijst. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer direct.

Wat is jouw favoriete risotto recept?

Foto’s: foodies magazine (F&L) Servies etc.: Wim Pollmann (www.servies.nl)

LEES MEER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *