BLADERDEEG PAKKETJES GEVULD MET ZALM, EI EN SPINAZIE

Bladerdeeg-met-zalm.jpg

Perfect food for the weekend. Wie van jullie wordt er ook zo blij van de geur van bladerdeeg in de oven? Heerlijk vind ik dat! Ideaal dus voor een dag die ik lekker binnen in huis doorbreng en natuurlijk ben ik dan ook veel in de keuken te vinden. Niet dat je voor dit gerecht lang in de keuken hoeft te staan, in tegendeel zelfs. Comfort food for the weekend needs to be quick, easy and taste really good. Laten we aan de slag gaan!

GEVULDE PAKKETJES

Het is altijd leuk om lekkere combinaties te bedenken en deze dan als een pakketje samen te bundelen. Dit was ook het geval bij dit recept! Soms kunnen een aantal restjes die je nog in de koelkast en vriezer hebt liggen een heel goed gerecht samen vormen.

GEZONDER ALTERNATIEF VOOR BLADERDEEG?

Nu hoor ik een aantal van jullie denken: "maar bladerdeeg is toch niet zo gezond?". Klopt, ik denk dat veel mensen dat zullen beamen. Bladerdeeg is heel lekker, maar bevat relatief weinig tot geen voedingsstoffen en bevat daarnaast wel veel calorieën. Is dat dus juist iets waar je op wil letten dan kan je ook kiezen voor filodeeg. Filodeeg bevat minder calorieën en minder vet, een gezondere keuze dus! Helaas had ik dit vandaag niet in huis :) 


Benodigdheden: (voor 6 pakketjes)

  • 6 bladerdeeg of filodeeg plakjes
  • 4 handjes spinazie
  • 200 gram zalm
  • 2 vrije uitloop eieren (M)
  • pijnboompitjes
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de eieren tot ze medium hard zijn.
  • Snij de zalm ik kleine stukken.
  • Bak de spinazie voor ongeveer 5 minuten op een hoog vuurtje. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
  • Haal de eieren van het vuur, pel ze en snij ik kleine stukjes.
  • Voeg de spinazie, zalm en ei samen in een kommetje en schep voorzichtig door elkaar.
  • Leg de bladerdeeg klaar op een bakplaat en plaats in het midden van de plakjes ongeveer 2 el van de zalm mix.
  • Vouw nu de punten van het bladerdeeg naar het midden toe en knijp hierin zodat het vast blijft zitten.
  • Plaats de bakplaat nu voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Wanneer de pakketjes een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen mogen ze uit de oven gehaald worden.
  • Ruikt lekker he?

Als side dish maakt ik lekkere zoete aardappel puree. Wat zou jij hier graag bij eten? 
Ook deze quiche van bieten, feta en pompoen zal je denk ik erg lekker vinden.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png