PASTA MET RICOTTA, CTROEN EN GARNALEN

Pasta met ricotta, citroen en garnalen | Pasta gerecht uit de oven

Een nieuw pasta recept voor jullie! Pasta met ricotta, citroen en garnalen uit de oven. Voor een extra lekkere crunch strooien we geroosterde pijnboompitjes over het bord met pasta. Gebruik trouwens eens verse pasta, extra lekker. Ontzettend makkelijk om te maken en lekker smaakvol. Wil jij dit pasta gerecht ook proberen? Wij leggen je graag uit hoe je dit zelf thuis maakt.


PASTA MET RICOTTA UIT DE OVEN

Een van mijn favoriete trucjes die ik vaak toepas bij het maken van pasta is het inzetten van de oven. Een eigengemaakte pasta saus maak ik ook heel eenvoudig door verschillende soorten groente te roosteren in de oven en deze vervolgens fijn te malen tot een saus. Ook voor dit pasta recept kiezen we ervoor om o.a. ricotta, tomaatjes, rode ui en citroen in de oven te roosteren. Niet alleen krijgen de ingrediënten een heerlijke smaak, maar het is natuurlijk ook heel eenvoudig. Benieuwd hoe je deze pasta met ricotta uit de oven maakt?

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • Verse pasta (ongeveer 200 gram – deze is heerlijk en rijk aan eiwitten)
  • 2 handjes gekleurde kleine tomaatjes
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 200 gram garnalen
  • 1 grote rode ui
  • 100 gram ricotta
  • 4 teentjes knoflook (eventueel ik stukjes)
  • 2 el sesamolie
  • 100 gram zwarte olijven
  • peper / zout
  • rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Plaats de ricotta in het midden van een ovenschaal.
  3. Was de tomaatjes en snij doormidden. Snij de rode ui in stukjes. Voeg beide toe aan de ovenschaal.
  4. Voeg ook de olijven en partjes citroen toe. Besprenkel dit allemaal met wat olijfolie, zout, peper en rozemarijn kruiden.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  6. Bak de garnalen in 2 el sesamolie en gemalen peper in 10 minuten gaar.
  7. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn en kook uiteindelijk de pasta gaar.
  8. Schep de afgegoten pasta bij de garnalen en schep dit een aantal keer door elkaar. Schep vervolgens over op 2 borden.
  9. Voeg vervolgens de inhoud van de ovenschaal toe aan de pasta.
  10. TIP: knijp wat citroensap over de pasta met ricotta en voeg eventueel nog wat gemalen peper en snufje zout toe.
  11. GENIET!

Probeer ook deze 3 x makkelijke zelfgemaakte pasta saus recepten.