PASTA MET RODE PESTO

Pasta-met-rode-pesto-2.jpg

De saus van jouw pasta gerecht kan je natuurlijk ook lekker zelf maken! Zo weet je zeker wat hier aan toegevoegd is en wat je dus allemaal binnen krijgt. Van de week maakte ik zelf lekkere rode pesto en ik bedacht mij geen seconde om deze dip om te toveren tot eigengemaakte pasta saus. Pasta gehuld in een rood jasje ziet er altijd smakelijk uit en ik weet ook zeker dat jij van dit gerecht zal smullen. Lees snel verder voor het recept.

HOME MADE PESTO

Voor het maken van dit gerecht werd ik geïnspireerd door nog een klein bakje van mijn nieuwe favoriet 'home made rode pesto' die ik nog in de koelkast had staan. Deze pesto had ik gemaakt voor op een stokbroodje, maar als saus voor dit pasta gerecht is het ook echt heel lekker! Het maakt dit recept ook nog eens heel makkelijk, want voor deze rode pesto pasta saus gooi je enkel wat ingrediënten in de mixer bij elkaar en klaar. Kind kan de was doen toch?

Mocht je nou geen zin hebben in rode pesto dan kan ik je altijd nog het recept van deze groene variant als alternatief aanbieden.


Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • Volkoren pasta voor 2 personen (tussen de 75 a 100 gram p.p.) 
  • 1 courgette
  • 2 handjes rucola
  • 1 rode ui
  • Eventueel wat geroosterde pijnboompitjes.

Voor de rode pesto:

  • 2 puntpaprika's (uit pot of na 20 min in de oven op 180 graden)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 20 gram zongedroogde tomaatjes
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • Eventueel wat olijfolie om de dip wat dunner te maken.

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta tot deze gaar is.
  2. Snij de courgetteen ui in kleine stukjes en bak deze in wat olijfolie op een medium hoog vuurtje voor ongeveer 10 minuten. Schep regelmatig goed door.
  3. Mix alle ingrediënten voor de rode pesto met elkaar tot een smeuïg geheel. Het uitgebreide recept vind je hier.
  4. Rooster eventueel de pijnboompitjes nu goudbruin.
  5. Giet de pasta af en schep de rode pesto erdoorheen.
  6. Voeg hier vervolgens de gebakken courgette en ui aan toe.
  7. Voeg na het volscheppen van de borden een beetje rucola en de pijnboompitjes toe.
  8. Naar smaak kan je natuurlijk ook nog wat zout of gemalen peper over de pasta strooien.
  9. EET SMAKELIJK! 

Oh, oh, natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere lekkere pasta gerechten die ik je kan aanraden. Op Healthy Wanderlust vind je ondertussen al een ruim aanbod, maar als ik er nog ééntje mag aanraden dan zou het deze vegan pasta zijn met een romige paddenstoelen en sjalotjes saus zijn. YUM!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg