Easy peasy pasta: Zalm met pesto!

Pasta-met-zalm-x.jpg

Pasta met zalm, ik blijf het een heerlijke combinatie vinden! En deze makkelijke pasta heb je, zoals de naam al zegt, binnen een hand omdraai op tafel getoverd. Met een aantal simpele ingrediënten kan je toch een zeer goed gerecht op tafel zetten. Ook handig als er meerdere mensen komen eten en je niet al te moeilijk wil doen!

Met pesto kan je eindeloos varieren. Vaak gemaakt van olijfolie, basilicum, knoflook en pijnboompitjes, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Zo gebruiken we dit heerlijke mengsel ook dit keer als basis van deze easy peasy pasta! Wil je trouwens zelf pesto maken? Hier leg ik je uit hoe je dit kan doen.

Tuurlijk kan je voor dit gerecht ook de makkelijke weg te kiezen, kant- en klare (verse) pesto will do just fine.


Ingrediënten:(voor 4 personen)

  • 300 gram gerookte zalm
  • 300 a 400 gram volkoren pasta
  • 1 rode ui
  • 4 handjes spinazie
  • Trostomaatjes (ong. 15 stuks)
  • Pijnboompitjes
  • 4 tot 6 tl groene pesto
  • Rucola melange
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng de pasta aan de kook en voeg wat zout toe voor de smaak.
  3. Plaats de trostomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en peper en plaats voor 10 tot 15 minuutjes in de oven, tot ze lekker zacht en geroosterd zijn.
  4. Snij de rode ui in kleine stukjes, bak deze in een pan met wat olijfolie op een medium laag vuurtje. Laat dit even fruiten.
  5. Rooster in een apart pannetje de pijnboompitjes tot ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen.
  6. Snij de gerookte zalm in kleine stukjes. Je kan er voor kiezen om deze nog een paar minuutjes mee te bakken met de uitjes of deze gewoon zo bij de pasta te voegen.
  7. Giet de pasta af en roer de pesto hier goed doorheen, voeg vervolgens de uitjes, spinazie, trostomaatjes en zalm toe.
  8. Nog lekker wat sla erbij, dit is trouwens helemaal aan jou of je dit lekker vindt. Schep alles goed door en strooi nog wat peper eroverheen.

Tadaaaa, ready to be served!Best wel easy peasy toch?!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png