PEANUTBUTTER & JELLY OATS BOWL

Soms heb je gewoon zin in een makkelijk, maar lekker ontbijt toch? Met deze pindakaas havermout bowl ben je niet veel tijd in de keuken kwijt en door de ‘peanutbutter & jelly’ combinatie heeft het een hoog jeugdsentiment gehalte. Extra genieten. Zullen we snel verder gaat tot het uitgebreide recept zodat jij binnenkort ook kan genieten van dit ontbijt?


PINDAKAAS HAVERMOUT BOWL 

Deze havermout bowl is echt een favoriet ontbijtje tijdens deze koudere winterse dagen. Heerlijk om hier mee op de bank te ploffen en nog even een momentje te genieten voor de drukte van de dag het weer overneemt. Je kan dit trouwens een extra eiwitrijk ontbijt maken door in plaats van een halve schep eiwitpoeder een hele schep toe te voegen. Zou jij ook kiezen voor vanille of lijkt chocolade je ook erg lekker? Let me know!

INGREDIËNTEN: 

  • 75 gram havermout
  • ½ halve geprakte banaan
  • 1/2 schep eiwitpoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • ¼ tl kaneel 
  • 1 á 2 tl pindakaas 
  • 100 gram ontdooide of verse bosbessen 
  • Optioneel: stukjes ongebrande pinda

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Prak de halve banaan en voeg alle ingrediënten (behalve de stukjes pinda en bosbessen) toe aan een pannetje op een laag vuurtje. 
  2. Roer dit goed door tot de havermout al het vocht heeft opgenomen en alles lekker warm is geworden.
  3. Prak in de tussentijd de bosbessen met een vorm fijn tot jam. 
  4. Schep over in een kommetje en roer de jam er doorheen. 
  5. Strooi eventueel nog wat stukjes pinda over de havermout. 
  6. ENJOY!

Doe hier nog meer ONTBIJT inspiratie op. 

Fijne dag!