Perfecte marinade voor garnalen

Marinade-garnalen-x.jpg

De juiste marinade kan wonderen doen voor lekkere garnalen! Laat de garnalen een uurtje van te voren eventjes in deze kruidige marinade liggen voor je ze in de pan bakt en jouw gerecht kan niet meer stuk. Benieuwd naar mijn favoriete recept hiervoor?

Zoals ik al zei kan een goede marinade echt het verschil maken. En juist omdat het maken hiervan zo ontzettend simpel is, zou ik je zeker aanraden om dit een keertje te proberen.


Garnalen-bereiden-x.jpg

Ingrediënten:

  • Grote of kleine garnalen (ong. 200 gram)
  • 2 el ketjap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl curry pasta
  • 0,5 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl limoensap
  • snufje gemberpoeder
  • gemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de rode ui in kleine stukjes.
  2. Pers een teentje knoflook fijn en voeg deze samen met de gesneden ui toe aan een kom, gevolgd door de rest van alle bovengenoemde ingrediënten.
  3. Roer dit goed door elkaar.
  4. Voeg hier nu de garnalen aan toe en zorg dat deze allemaal goed door de marinade geschept worden.
  5. Plaats deze kom nu gedurende 1 a 2 uur in de koelkast.
  6. Hierna zijn de garnalen klaar om lekker gebakken te worden.

Benieuwd naar een lekker pasta recept waar ik deze garnalen in gebruikte? Klik dan hier! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png