PINDAKAAS GRANOLA

Aangezien er heel enthousiast gereageerd werd op de chocolade granola die vorige maand online verscheen en ik nog heel veel meer granola receptjes achter de hand heb besloot ik vandaag het recept voor de pindakaas granola voor jullie online te gooien. Bij mij in huis gaan we echt als een gek door de verse potten granola heen en die vul ik dus ook weekelijks weer aan. Ik zou mezelf niet zijn als ik hier niet elke keer weer een creatieve draai aan zou geven. Willen jullie nog meer home made granola recepjes?


Pindakaas granola

GRANOLA ALS ONTBIJT OF TOETJE?

Wist je dat home made granola zowel als voedzaam ontbijtje kan opdienen als een lekker toetje? De granola zorgt in een nagerecht voor een extra crunch en door de kruiden die je aan de granola toevoegt zorgt dit echt voor wat extra’s. Zo maakte ik laatst deze chiapudding (die ook als ontbijt geschikt is!) en dit maakte ik af met wat home made chocolade granola. Super lekker!  

Ingredienten:

  • 100 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pecannoten 
  • 2 tl lijnzaad
  • 2 tl hennepzaadjes 
  • 1 el pindakaas 
  • 1 tl kaneel
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 1 el agave siroop (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de noten in kleine stukjes en meng dit in een ruime kom met de havermout, lijnzaad, hennepzaadjes en kaneel.
  3. Smelt de kokosolie en meng dit met de pindakaas en agavesiroop. Meng dit goed tot er een dunne substantie ontstaat. 
  4. Giet dit mengsel vervolgens bij de rest van de ingrediënten en schep alles goed door. Laat dit even 10 minuten zo staan.
  5. Verdeel alles vervolgens over een met bakpapier bekleden bakplaat en plaats dit voor 10 tot 15 minuten in de oven. Pas goed op dat de granola niet verbrand - elke oven is anders!
  6. Laat de granola daarna goed afkoelen.
  7. Hoe lekker ruikt het nu in je huis? 

     

" Je kan er natuurlijk nog van alles zelf aan toevoegen.
Zoals noten, zaden of gedroogd fruit."