PLAATTAART MET GEITENKAAS, ZALM, PADDENSTOELEN EN SPINAZIE

Plaattaart met geitenkaas en zalm | Makkelijk recept | Healthy Wanderlust

Een vriendin van mij noemde het ook wel een ‘gezondere pizza’ en inderdaad zo zou je het kunnen zien! Ideaal voor een lazy night in, als lunch in het weekend of bijvoorbeeld als borrelhapje als je visite hebt. Deze plaattaart met geitenkaas is makkelijk te maken en ik vind het persoonlijk echt heel erg lekker. Lees snel verder voor het uitgebreide recept. 


GENIET VAN EEN PLAATTAART MET GEITENKAAS

Maak jij zelf wel eens een plaattaart? De ideale maaltijd voor op een luie vrijdag avond of wanneer je gezellig met vriendinnen gaat eten. Beleg samen met plaattaart en na een paar minuten in de oven kan je genieten. Neem ook een kijkje naar dit recept voor een plaattaart met gegrilde groente en pesto. YUM!

Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 5 vellen filodeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram bospaddestoelen
  • 1/2 of 1 kleine rode ui
  • 1 handje bladspinazie
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl pesto
  • 1 tl dille kruiden
  • gemalen peper
  • optioneel: parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Ontdooi de filodeeg en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de rode ui en snij in dunne reepjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het eerste filodeeg vel op. Plaats de andere vellen boven op elkaar.
  • Mix de olijfolie en de pesto (maak je eigen verse pesto!) door elkaar en bestrijk de vellen hiermee, verdeel dit goed.
  • Snij de paddenstoelen in stukjes.
  • Nu is het tijd om het filodeeg te beleggen!
  • Verdeel rode ui, spinazie, stukjes paddenstoel en geitenkaas over het deeg heen. Strooi er nog wat parmezaanse kaas (optioneel!) en gemalen peper overheen en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Je kan ervoor kiezen om de plakjes zalm mee te bakken in de oven. Ik kies ervoor om de plaattaart na 15 minuten uit de oven te halen, de zalm hierover te verdelen en deze voor 2 minuutjes terug te plaatsen in de oven. Mijn ervaring is dat de zalm net wat zachter nog wordt, super lekker!
  • Strooi voor het serveren nog wat verse dille over de plaattaart heen.
  • Klaar om aangesneden te worden!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de plaattaart met hele andere ingrediënten te beleggen.
Mocht je nou toch meer zin hebben in een ‘gewone’ pizza, kies dan voor de gezondere variant van Magioni Pizza (+ mijn favoriete pizza toppings!).

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

6 thoughts on “PLAATTAART MET GEITENKAAS, ZALM, PADDENSTOELEN EN SPINAZIE

  1. Roos says:

    Wat heerlijk, een aantal van mijn favoriete ingrediënten bij elkaar! Helaas heb ik thuis maar een kleine oven die niet meer zo heel goed werkt, dus om het daadwerkelijk zelf te maken zit er niet echt in..

Comments are closed.