PUMPKIN CHOCOLATE CHIP MUGCAKE

Tijd voor een nieuw ontbijt receptje en niet zomaar een receptje.. Ik heb namelijk zo ontzettend zitten smullen van dit (letterlijk in de keuken bedachte) ontbijtje dat ik dit echt met alle LIEFDE met jullie wil delen! Trust me, jouw ochtenden worden hierna nog een stukje fijner. Benieuwd wat er allemaal in deze mugcake verstopt zit? Lees snel verder.


Pompoen chocolade mugcake

GEK OP ONTBIJTJES

Ben jij ook zo'n ontbijt persoon? Ik kan zodra de wekker gaat al uitkijken naar mijn ontbijt, love it! Niet heel gek misschien aangezien ik echt grote fan van havermout ben (zoals je ook kan lezen in dit artikel 'De koelkast van een Foodie') en dit verwerk ik letterlijk in al mijn ontbijtjes. Zo ook in deze mugcake! En ik ben extra blij met dit receptjes, omdat hier ook nog eens twee andere favoriete ingrediënten inzitten... Kan je het raden? Pompoen & chocolade! Dit klinkt toch hemels? 

INGREDIËNTEN: 

  • ½ rijpe banaan
  • 3 tl pompoen puree (ongeveer 40 gram)
  • 7 gram pure chocolade (85%)
  • ½ tl kaneel
  • 2 tl chiazaad
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl agave siroop (optioneel)
  • 2 el havermout
  • kokosolie

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de chiazaad in ongeveer 3 el water weken voor een paar minuutjes.
  3. Schil de pompoen en snij in stukjes. Kook dit voor ongeveer 8 minuten en pureer dit vervolgens fijn. 
  4. Pureer ook de halve banaan en hak de chocolade in kleine stukjes (bewaar een paar stukjes voor over de bovenkant).
  5. Mix alle ingrediënten met elkaar en schep over in een met kokosolie ingevette mok. Strooi nog wat stukjes chocolade over de bovenkant. 
  6. Plaats deze voor 25 minuten in de oven. 
  7. Eet de mugcake gewoon uit de mok, wel zo makkelijk ;-)
  8. HAPPY DAY!

Probeer ook deze MANGO mugcake!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png