PUMPKIN LATTE BLISS BALLS

Bliss balls snack | Pumkpin latte | Healthy Wanderlust

It’s that time of the year again right? De tijd dat ik weer los mag gaan met herfstachtige recepten, kruiden en specerijen. Volop genieten dus! Laatst liep ik langs de Starbucks en ik zag dat ze daar weer de pumpkin latte hadden, deze combinatie liet mij niet meer los en met een beetje creativiteit kwamen daar deze bliss balls uit!


MAAK OOK BLISS BALLS ALS SNACK

Echt heel lekker (al zet ik het zelfs) en ik loop er al de hele week met veel plezier van te snacken. Het fijne aan deze bliss balls is dat je ze heel makkelijk in je tas meeneemt. Verantwoorde snack on-the-go! Benieuwd hoe je deze snack balletjes ook zelf kan maken? Lees snel het uitgebreide recept.

INGREDIENTEN: (VOOR 8 BALLETJES)

  • 100 gram pompoen
  • 3 dadels
  • 50 ml koffie
  • 50 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • 30 gram amandelen
  • snufje nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Laat de dadels in een kommetje heet water voor 10 minuten weken.
  2. Schil de pompoen en snij in kleine stukjes. Kook deze stukjes vervolgens in heet water voor ongeveer 10 minuten. Giet af en laat dit afkoelen.
  3. Zet de koffie en laat ook dit afkoelen.
  4. Hak de amandelen in kleine stukjes.
  5. Pureer vervolgens de pompoen samen met de koffie en dadels fijn en voeg de andere ingrediënten hier aan toe. Prak alles goed door elkaar.
  6. Neem steeds een kleine hoeveelheid uit de kom en draai hier balletjes van. Ga hiermee door tot het ‘beslag’ op is.
  7. Hak eventueel nog een restje van de amandelen in hele kleine stukjes en rol de balletjes hier vervolgens doorheen.
  8. Plaats de bliss balls nu voor ongeveer 2 uur afgedekt in de koelkast zodat ze wat steviger kunnen worden.
  9. READY TO-GO!

Probeer ook deze drie andere bliss balls. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!