QUICHE MET PADDENSTOELEN EN ROZEMARIJN

Quiche met paddenstoelen | Quiche recept

Deze rijke quiche met paddenstoelen en rozemarijn is onwijs simpel om te maken en lekker voedzaam. Je kan er overigens zelf voor kiezen of je de quiche met een korst van bladerdeeg maakt of gaat voor een gezondere variant zonder bladerdeeg. Voeg lekkere ingrediënten naar keuze toe die bij het seizoen van het jaar passen. Zo voegen wij vandaag geroosterde pompoen en rozemarijn toe. Bekijk snel het hele recept.


QUICHE MET PADDENSTOELEN UIT DE OVEN

Een recept voor een vegetarische quiche met paddenstoelen. Lekker voor op het menu vanavond! Deze lekkere quiche kan je zowel in de oven als in de Aerofryer maken. Door de quiche te vullen met voedzame ingrediënten zorg je ervoor dat je een lekkere gezonde maaltijd creëert. De quiche brengen we op smaak door lekkere kruiden toe te voegen. De zongedroogde tomaatjes geven een lekker zout tintje aan het gerecht.

Bekijk vooral ook even deze lekkere ovengerechten die je ook op Healthy Wanderlust kan vinden. Zoals deze hele bloemkool uit de oven of deze gezonde en smaakvolle frittata met herfstgroente. De frittata is ook zeer geschikt als left-over lunch voor de volgende dag!



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 KLEINE QUICHES OF 1 GROTE)

  • 6 vrije uitloop eieren
  • 150 ml ongezoete amandel- of havermelk
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 40 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram gekookte quinoa
  • 1/2 groentebouillon blokje
  • 150 gram pompoen
  • 150 gram gemixte paddenstoelen
  • 1/2 rode ui
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • snufje kerrie poeder
  • gemalen zout & peper

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm indien je een oven gebruikt deze voor op 200 graden.
  2. Kook de quinoa samen met 1/2 groentebouillon blokje zoals aangegeven staat op de verpakking en giet vervolgens af.
  3. Kluts de 6 eieren samen met de plantaardige melk, een snufje kerrie poeder (ong. 1/2 tl), de rozemarijn en een snufje gemalen peper en zout.
  4. Snij de pompoen en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en de uien in ringetjes. Snij eventueel hele grote paddenstoelen ook in grove stukjes.
  5. Beleg een taartvorm met de ontdooide bladerdeeg of vet deze goed in wanneer je geen bladerdeeg wil gebruiken.
  6. Voeg alle ingrediënten nu bij elkaar en giet over in de taartvorm.
  7. Plaats de gezonde quiche nu voor 20 minuten in de Aerofryer of voor 30 minuten in de oven.
  8. Laat na het bakken een paar minuten afkoelen en snijd dan in stukken.
  9. TIP: Na het eten nog wat over? Een stukje quiche met paddenstoelen is heel lekker als lunch de volgende dag!

Wat is jouw favoriete quiche recept?