Quiche met pompoen, rode biet, feta & walnoten - So Good!

Quiche-met-pompoen-rode-biet-feta-en-walnoten-x-1.jpg

Een heerlijke herfstachtige quiche met pompoen, rode biet, feta en walnoten. Zo lekker! Heerlijk samen met een lekkere salade of de volgende dag koud bij de lunch. Het gerecht is simpel te maken en heel lekker, hierdoor zal je het waarschijnlijk nog veel vaker op tafel toveren. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

Een quiche is een gerecht waar je eindeloos mee kan variëren. Door er verschillende ingrediënten aan toe te voegen kan je er ook echt een seizoensgebonden gerecht van maken. Voor deze quiche koos ik voor de seizoen groente pompoen en rode biet, heerlijk om de herfstachtige gezellige sfeer aan tafel te creëren. Laten we snel aan de slag gaan!


Benodigdheden:

  • 7 plakjes bladerdeeg *
  • 300 gram flespompoen
  • 100 gram voorgekookte rode bieten
  • 60 gram walnoten
  • 50 gram feta
  • 60 gram creme fresh
  • 6 (M) eieren
  • rozemarijn
  • peper en zout

* Voor de hoeveelheid van deze ingrediënten ligt het er geheel aan hoe groot het bakblik is waar jij de quiche in gaat maken.Ik gebruikte een taartvorm met een doorsnede van 26 cm.

Bereidingswijze:

  1. Laat de bladerdeeg van te voren ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Vet het bakblik in met wat kokosolie en vul deze vervolgens met het bladerdeeg, zorg dat je dit goed verdeeld.
  4. Schil de pompoen en snij dit in kleinere stukjes.
  5. Kook de pompoen in kokend water voor ongeveer 8 minuten en laat dit hierna even goed uitlekken.
  6. In een ruime kom klutsen we de 6 eieren (ik verwijder 2 van de dooiers, maar dit is optioneel) en voeg hier de cremé fresh, wat zout en ruim gemalen peper aan toe.
  7. Snij de rode bieten in kleine blokjes en voeg deze samen met de pompoen toe aan het ei-mengsel.
  8. Roer alles goed door elkaar en schenk dit vervolgens in het met bladerdeeg bedekte bakblik.
  9. Brokkel de walnoten in grove stukken en doe hetzelfde met de feta, verdeel dit over de bovenkant van de quiche.
  10. Als laatst strooi je nog wat rozemarijn kruiden hierover heen en de quiche is klaar om de oven in te gaan.
  11. Plaatst de quiche voor ongeveer 20 tot 30 minuutjes in de oven. We gaan voor een goud-bruin kleurtje!

Waarmee maken jullie wel eens een quiche?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png