Quinoa ontbijtcake met peer

 
Quinoa-ontbijtcake-met-peer-x.jpg
 

Ik wilde weer eens wat anders als ontbijt en zie hier het resultaat! Ik zag dit recept een tijd geleden op internet voorbij komen en gaf hier mijn eigen twist aan. Een soort gebakje als ontbijt met een vleugje kaneel en ze zoete smaak van warme peer. Benieuwd hoe jij deze ontbijtcake ook kan maken? Lees dat snel verder.


Dit moet wel een tijdje in de oven dus ik raad het je aan om dit de avond van te voren te maken of gewoon op een lekkere luie dag in het weekend waarop je niet zoveel haast hebt. De basis van deze cake zal je misschien verrassen; quinoa! Deze superfood is een rijke bron aan vezels en bevat ontzettend veel essentiële aminozuren. Maar juist deze kleine korreltjes zorgen voor een heerlijke structuur en een ontbijtje dat goed vult.

Benodigdheden:

  • 80 gram quinoa
  • 100 ml water
  • 150 ml amandel melk
  • 30 gram rozijnen
  • 2 rijpe peren
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 el agave siroop

Bereidingswijze:(Zo simpel!)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de peren in kleine stukjes en voeg vervolgens samen met alle ingrediënten in een schaal.
  3. Roer dit even goed door elkaar!
  4. Giet alles in een (niet te grote) ovenschaal en plaats dit voor ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven.

Heerlijk om dit lekker warm op te eten natuurlijk! De volgende ochtend kan je deze cake natuurlijk ook gewoon eventjes opwarmen, maar ook koud is hij lekker. Lekker als snack mee naar het werk dus of in de broodtrommeltjes van de kids.

Je moet natuurlijk wel van de smaak van quinoa houden om dit recept lekker te vinden. Al smaakt de quinoa niet hetzelfde als in hartige salades, dit gerecht maakt de quinoa een stuk zoeter.


Hoe vonden jullie dit ontbijtje?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!