QUINOA SALADE MET VERSE TONIJN

Verse-tonijn-en-quinoa-salade-2.jpg

LOVE THIS SALAD! Rijk gevuld met allemaal lekkere veggies en versierd met verse sesam tonijn. Het ziet er ook al gewoon heerlijk uit toch? Voor het maken van deze salade was ik geïnspireerd door mijn nieuwe verslaving: de Poké Bowl, klik hier voor het recept als je dit wil proberen. Dit frisse gerecht is ideaal voor de komende lente periode (yay, het is bijna weer zover!) en om als left-over mee te nemen als lunch naar je werk. Geloof mij, je collega's zullen jaloers zijn ;-) Lees snel verder voor het uitgebreide recept.

HEALTHY SALAD

Het fijne van quinoa vind ik (naast dat het gewoon heel gezond is) is dat je hier echt eindeloos veel gerechten mee kan maken.  Je kan het zoals ik nu doe verwerken in een salade (zoals in deze zomerse salade met falafel en gegrilde perzik), maar ook in bijvoorbeeld roerbak gerechten of je kan er zelfs mee bakken! Neem een voorbeeld aan dit gerecht: de quinoa ontbijtcake met peer. 

Doordat je zelf precies weet wat je toevoegt aan je salade heb je ook goed zicht op de gezonde voedingsstoffen die jouw gerecht bevat. Deze salade bevat goede vetten, eiwitten en koolhydraten en is daarnaast niet heel zwaar voor het lichaam om te verteren. Uit deze producten haal je ook weer de juiste vitaminen en mineralen. Wist je trouwens dat verse zeewier ontzettend gezond is? Het bevat heel veel mineralen en kan je gezondheid echt positief beïnvloeden. (En het is zo lekker!!) Wil je hier meer over lezen, klik dan even op deze link.


Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • verse tonijn
  • 2 tl sesam zaadjes
  • 100 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 200 gram kikkererwten - uitgelekt
  • verse zeewier salade (o.a. te koop bij de AH)
  • taugé
  • komkommer
  • rucola
  • sojasaus

Bereidingswijze:

  • Kook de quinoa. Volg de gebruiksaanwijzing die op het pak staat.
  • Bak de kikkererwten even kort in een koekenpan met een klein beetje olijfolie, snufje zout en gemalen peper. Voeg hier vooral kruiden aan toe die jij lekker vindt en een goede combinatie is met de rest van de ingrediënten. 
  • Giet kokend water over de taugé heen en spoel gelijk weer af met koud water.
  • Snij de komkommer in stukjes en avocado in plakjes.
  • Zet een grillpan op hoog vuur op het fornuis en giet hier wat sojasaus in.
  • Plaats de 2 stukken tonijn hier nu bovenop en laat elke kant ongeveer 2 minuten grillen. De tonijn hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, de binnenkant mag nog rauw zijn.
  • Giet de quinoa af en schep dit op een bord of in een kommetje. Voeg nu de andere ingrediënten aan de salade toe en maak af met wat sesamzaadjes een scheutje sojasaus en wat gemalen peper.
  • Persoonlijk vind ik verse zeewier salade echt heerlijk en in combinatie met de verse tonijn is het echt een feestje!

Het leuke aan salades is, is dat je er alle kanten mee op kan. Je kan een koude of warme salade maken, met frisse smaken of juist pittig en natuurlijk kan je heel veel verschillende ingrediënten gebruiken. Pas trouwens wel op met veel kant- en klare salades die je in de winkel koopt, hier zijn toch vaak stoffen aan toegevoegd die niet persé goed voor je lichaam en gezondheid zijn. Dan kan je natuurlijk veel beter zelf een salade maken, zoals deze bieten en falafel salade!


Wat is jouw favoriete salade?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg