RECEPT: VEGETARISCHE PATÉ VAN PADDENSTOELEN EN NOTEN

Recept: vegetarische paté van paddenstoelen en noten

Persoonlijk ben ik echt weg van dit recept! Deze vegetarische paté van paddenstoelen en noten is namelijk ontzettend makkelijk om te maken en echt heerlijk op een toastje. Lekker voor in de ochtend op de ontbijttafel of als vegetarisch smeersel voor op een toastje met visite. Dat is natuurlijk ook de reden dat ik dit lekkere recept tijdens de feestdagen online zet. Als jij nog opzoek bent naar een feestelijk hapje of bijgerecht dan ben je aan het goede adres! Voeg eventueel nog wat van je favoriete kruiden toe aan deze vegetarische paté om deze extra lekker te maken. Zullen we snel doorgaan met het uitgebreide recept?


LEKKERE VEGETARISCHE PATÉ OP EEN TOASTJE

Voor het recept van deze lekkere vegetarische paté maken we gebruik van paddenstoelen en noten. Ik heb tijdens het bereiden van de paté gebruik gemaakt van bospaddestoelen, maar je kan ook kiezen voor een lekkere mix aan paddenstoelen zoals een herfst melange. Je brengt de vegetarische paté op smaak door lekkere kruiden toe te voegen zoals tijm of rozemarijn. Je kan de vegetarische paté in een afgesloten potje voor een paar dagen in de koelkast bewaren. Al zal deze denk ik snel op zijn 😉

Sinds kort staat de Click & Grow op mijn aanrecht. Mijn smart garden die ervoor zorgt dat ik altijd verse kruiden in huis heb. Ik ben hier zo ontzettend blij mee en enthousiast over. Ik kocht namelijk altijd kant- en klare kruidenplantjes bij de supermarkt, maar na een paar dagen stonden deze er alweer treurig bij. Zonde! Van de kruiden en mijn geld. De Click & Grow is zoals je hieronder kan zien voorzien van een eigen lamp die de plantjes helpt om te groeien. Hierdoor maakt het niet uit waar je de smart garden in huis neerzet. They will always be able grow! 🙂 

Met de Click & Grow kan je simpelweg in jouw huis je favoriete kruiden laten groeien. Je vult het reservoir eenvoudig met water en vervolgens kan je (zonder na te hoeven vullen) een maand verder! (Ideaal voor mensen zoals ik, zonder groene vingers). Zo plant ik bijvoorbeeld steeds opnieuw basilicum wat ik vervolgens in veel verschillende recepten kan verwerken. In pasta’s, in een pesto tosti met volkoren brood of in een vegetarische lasagne. Het is leuk om te doen en op de lange termijn scheelt het ook een hoop geld! Neem een kijkje op de website van Coolblue als jou dit ook interessant lijkt.



INGREDIËNTEN:

  • 200 gram bospaddenstoelen
  • 1/2 grote ui of 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram walnoten
  • 15 gram pijnboompitten
  • 20 gram zongedroogde tomaat
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • snuf zout
  • gemalen peper
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Fruit de stukjes ui en knoflook in een klein beetje sesamolie (ong. 1 tl) voor ongeveer 4 minuten.
  3. Snij de paddenstoelen in stukken en voeg deze vervolgens ook toe aan de pan.
  4. Bak dit voor ongeveer 8 minuten mee en schep regelmatig door.
  5. Rooster de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Voeg vervolgens de inhoud van de pan samen met de walnoten, geroosterde pijnboompitten, sojasaus, snuf zout en gemalen peper, sesamolie en gedroomde tijm toe aan een keukenmachine.
  7. Mix alles tot een gladder geheel.
    TIP: kijk zelf even welke substantie van de vegetarische paté jij lekker vindt.
    TIP: proef of de vegetarische paté naar jouw wens genoeg op smaak is. Voeg anders nog wat rozemarijn, zout of peper toe.
  8. Schep over in een potje dat je kan afsluiten of smeer meteen op een lekker geroosterd broodje.
  9. GENIET!

VEGETARISCH BROODBELEG

Mocht jij nog opzoek zijn naar andere lekkere vegetarische smeersels voor op brood of voor op een toastje dan staan er veel verschillende recepten op de website die jij kan bekijken. Maak bijvoorbeeld deze roze gekleurde rode bieten hummus of maak deze zelfgemaakte frisse zalmsalade. Beide gerechten kan je al een tijd van te voren klaarmaken en bewaren in de koelkast.

Bekijk ook dit artikel met 10 x vegan / vegetarisch broodbeleg 

Wat is jouw favoriete vegetarische broodbeleg?