SESAM TEMPEH MET SPERZIEBONEN EN SUGARSNAPS

Tempeh-met-sperziebonen-2.jpg

Dit tempeh gerecht is vooral zo lekker door de goede marinade waarin de tempeh wordt gebakken. This makes all the difference! En ander pluspunt is natuurlijk dat je hier verder maar een paar extra ingrediënten voor nodig hebt en het makkelijk te combineren is met bijvoorbeeld couscous of volkoren wraps. Een gerecht met een heerlijk oosters tintje en een goede crunch van de geroosterde cashewnoten. Dit moet jij ook proberen!

WAT IS TEMPEH?

Oorspronkelijk komt tempeh uit Indonesië. Tempeh ontstaat door een zogeheten geconcentreerde fermentatie van gekookte sojabonen. Dit zorgt ervoor dat de sojabonen zich binden tot een vaste substantie.

Tempeh lijkt steeds populairder te worden. Men ontdekt steeds meer dat je met dit product veel verschillende gerechten kan maken en vooral door vegetariërs en veganisten wordt dit veel in huis gehaald. Ook leuk om te weten is dat tempeh een relatief hoog eiwitgehalte heeft!


Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 200 a 300 gram tempeh
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram sugarsnaps
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el ketjap
  • 150 gram cashewnoten (deze kan je even roosteren)
  • Optioneel: rijst als side dish

Voor de marinade:

  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gember poeder
  • 1 el agave siroop
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl sesam olie
  • gemalen peper

Bereidingswijze:

  • Snij de tempeh in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Bak deze met een beetje olijfolie in een grill/koekenpan tot ze al een beetje krokant zijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Voeg na 10 minuutjes de marinade aan de tempeh toe, keer een paar keer om. Haal de tempeh na het bakken weer even uit de pan en laat dit aan de kant staan.
  • Zet in de tussentijd de sperziebonen en sugarsnaps in kokend water op het vuur en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. De rijst kan je nu eventueel ook al klaar maken.
  • Giet de sperziebonen en sugarsnaps vervolgens af en laat ook deze even aan de kant staan.
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Gebruik dezelfde koekenpan om dit met wat olijfolie op een medium vuurtje voor een paar minuten te fruiten.
  • Voeg de tempeh, sperziebonen, sugarsnaps en cashewnoten weer toe aan de pan en voeg hier wat gemalen peper en eventueel nog 1 el ketjap aan toe. Draai het vuur hoog en laat dit even goed bakken (ong. 5 minuten). Schep regelmatig door zodat niks aanbrandt.
  • Na ongeveer 5 minuten kan alles van het vuur af en opgedient worden.
  • Strooi nog wat extra sesamzaadjes over het gerecht voor een mooie finishing touch!
  • GENIET!

Heb je nou de smaak te pakken en wil je nog andere gerechten met tempeh proberen? Dan wil ik je graag deze gevulde wraps met gegrilde groente, hummus en gekruide tempeh aanraden. YUM-YUM!!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg