SHAKSHUKA MET FETA

Shakshuka met feta | Makkelijke maaltijd

Tijd voor een super lekker, gezond en vooral makkelijke maaltijd. Daar houden we allemaal van toch? Niet lang in de keuken te hoeven staan, maar wel een mega lekkere maaltijd op tafel zetten. Dat kan met het recept voor deze shakshuka met feta. Voor deze shakshuka variant heb je trouwens ook geen oven of ovenbestendige pan nodig, want het gerecht wordt gewoon in de pan zelf gemaakt. Lees je mee hoe je deze makkelijke maaltijd ook zelf thuis kan maken?


MAKKELIJKE MAALTIJD: SHAKSHUKA MET FETA

Shakshuka, best een lastig woord om uit te spreken he? Het is een Oosters eenmanspan gerecht. Wist je dat dit gerecht zowel als ontbijt, lunch en avondeten wordt gegeten? De makkelijke maaltijd bestaat voornamelijk uit eieren en tomaten, maar is vooral lekker met een geroosterd volkoren stokbrood erbij. Kan je lekker in de tomatensaus dippen ūüėČ



Met de kruiden in deze shakshuka met feta kan je eindeloos vari√ęren. Zo kan je het gerecht naar eigen smaak lekker pittig maken of juist niet. Iets meer knoflook. Een snufje kaneel. Een flinke hand verse koriander. Geheel naar jouw smaak en wensen. Laten we snel aan de slag gaan!

Shakshuka met feta | Makkelijke maaltijd

INGREDI√čNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 2 tomaten¬†
  • 3 zongedroogde¬†tomaatjes¬†
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 400 gram gepelde tomaten¬†(uit blik)
  • 1/2 rode ui¬†
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui¬†
  • 4 vrije uitloop eieren (maak een bewuste keuze)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • gemalen peper / zout¬†
  • 25 gram feta¬†
  • olijfolie
  • Optioneel: een volkoren stokbrood

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes.
  2. Verhit 1 tl olijfolie in een lage koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 3 minuten.
  3. Snijd de tomaten en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Voeg dit aan de andere ingredi√ęnten in de koekenpan toe. Bak voor 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig door.
  4. Voeg wanneer de ingredi√ęnten in de pan wat “droger” zijn geworden (het vocht van de tomaten is verdampt / ingedikt) de kruiden toe. Schep goed door.
  5. Voeg vervolgens de gepelde tomaten uit blik en de gehalveerde olijven toe en laat dit voor 2 minuten pruttelen.
  6. Maak vervolgens met een lepel vier gaten in het mengsel en breek hier de eieren in.
  7. Brokkel er vervolgens wat feta overheen en maak af met wat gemalen peper.
  8. Draai het vuur lager en sluit de koekenpan af met een deksel. Laat dit voor 20 minuten pruttelen.
    TIP: laat na het bakken 10 minuten indikken met de deksel nog op de pan. De shakshuka wordt dan steviger. 
  9. Bak in de tussentijd het stokbrood af.
  10. Serveer en geniet!
  11. Optioneel: serveer eventueel met wat verse koriander en wat extra feta. 

Heb jij al wel eens shakshuka gemaakt? 

Bekijk ook: het makkelijke gegrilde tomatensoep recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *