video - Speculaas muffins

zoete-aardappel-muffins-x.jpg

Het seizoen van kaneel, speculaas en koekkruiden is in volle gang. Geloof mij, ik kan hier echt los mee gaan! Deze heerlijke smaken en geuren doen mijn altijd denken aan de gezellige koudere maanden en ook dit recept past daar weer goed bij. Ook natuurlijk ideaal als verantwoorde Sinterklaas 'snack' voor de kids! De basis van deze muffins zal je nog verbazen.. Lees snel verder.

De basis van deze muffins is one of my all time favorites.. Mr. Sweet Patato. Voor deze muffins gebruiken we ook een stuk minder suiker en maken we gebruik van natuurlijke smaakstoffen. Natuurlijk is dit ook een heel leuk recept om samen met de kinderen te maken, geheel KIDSPROOF dus weer! In de video hieronder laat ik je precies zien hoe ik deze muffins heb gemaakt.


Benodigdheden:

  • Muffin houder
  • Muffin vormpjes (zo krijg je de muffins er super makkelijk weer uit!)
  • 500 gram zoete aardappel
  • 260 gram meel (havermeel, speltmeel of amandelmeel?)
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 el kokosbloesem suiker
  • 1 el agave siroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Zoals je ziet zijn de zoete aardappels in de video al klaar om te gebruiken. Hoe ik dit heb gedaan?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappels en prik hier met een vork vervolgens een aantal gaatjes in. Verpak de zoete aardappels in aluminium folie en plaats ze voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  3. Wanneer deze tijd voorbij is, haal je de aardappels uit de oven en controleer je of de binnenkant goed zacht is door deze open te snijden. (Ik gebruikte voor het recept middel grote zoete aardappels, gebruik jij nou hele grote knollen dan heeft hij waarschijnlijk nog wat langer nodig).
  4. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schillen en verzamel dit in een grote kom.
  5. Pureer de zoete aardappel met een vork tot alle grote stukjes verdwenen zijn. Laat dit eventjes een beetje afkoelen.
  6. Voeg vervolgens het ei toe en roer dit goed door.
  7. Mix in een andere kom alle 'droge' ingrediënten en voeg hier vervolgens al roerend de zoete aardappel puree aan toe.
  8. Voeg hier nu het andere ei aan toe, gevolgd door de amandelmelk en agave siroop. Mix goed!
  9. Het is de bedoeling dat we een mooi soepel 'deeg' krijgen.
  10. Vul het bakblik met de muffin vormpjes en schep deze tot ongeveer 3/4 deel vol. De muffins zullen tijdens het bakken nog een beetje in volume stijgen.
  11. Plaats de muffins nu voor ongeveer 25 minuutjes in de oven.
  12. KLAAR!

Tip: ik vind ze heerlijk wanneer ik ze doormidden snij en er een beetje pindakaas of WheyChoco op smeer.


Ik ben heel benieuwd hoe deze herfstachtige muffins bij jullie in de smaak zullen vallen.
SUCCES!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png