Spinazie pannenkoeken met gebakken appel

Spinazie pannenkoeken met gebakken appel | Gezond ontbijt

Als je dit heerlijke groene stapeltje pannenkoeken ziet dan wil je toch meteen aanvallen? Deze eiwitrijke spinazie pannenkoeken zijn nog lekkerder wanneer je ze combineert met gebakken appel met kaneel. Heerlijk als luxe ontbijt in het weekend of zelfs als dessert voor wanneer je gasten te eten krijgt. Wat ook fijn is aan deze spinazie pannenkoeken? Ze zijn door de spinazie die er aan toegevoegd is extra voedzaam. Kan je niet alles in een keer op? Ook koud zijn ze lekker, als snack voor onderweg. Bekijk nu snel het recept.


GROENE SPINAZIE PANNENKOEKEN ALS ONTBIJT

Aan de hoeveelheid pannenkoeken recepten op de website, valt denk ik wel te zien dat wij hier gek op zijn. Niet zo vreemd toch? Een stapeltje gezonde pannenkoeken is namelijk het ultieme verwen ontbijt op een luie zondag ochtend. Door groente in de pannenkoeken te verwerken zorg je ervoor dat de maaltijd extra vitaminen en mineralen bevat. Zo kan je bijvoorbeeld rode bieten gebruiken (zo creëer je een mooie roze kleur) of gebruik wortel om carrot cake pannenkoeken te maken.

Spinazie pannenkoeken met gebakken appel | Gezond ontbijt

Wil je graag vegan pannenkoeken maken? Dat doe je heel simpel door de eieren te vervangen door bijvoorbeeld chiazaad en de melk te vervangen voor een plantaardige variant. In dit recept voor spinazie pannenkoeken laten we je graag zien hoe je dit op een hele eenvoudige manier kan doen.

INGREDIËNTEN: (ONGEVEER 8 PANNENKOEKEN)

  • 2 el chiazaad (6 el water)
  • 1 rijpe banaan
  • 150 gram havermout (verpulverd tot meel) 
  • 300 ml ongezoete plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 scheppen eiwitpoeder
  • 2 tot 3 handjes bladspinazie
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • kokosolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng de chiazaad met het water en laat voor 10 minuten staan.
  2. Prak de banaan fijn en mix dit met de spinazie, 150 ml plantaardige melk en het geweekte chiazaad tot een glad geheel in de blender.
  3. Verpulver (indien nodig) de havermout fijn.
  4. Mix alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hier vervolgens de inhoud van de blender aan toe. Voeg hier al roerend nog 150 ml plantaardige melk of water aan toe.
  5. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en giet 1/8 deel van het beslag in de pan. Bak dit voor ongeveer 3 a 4 minuten tot de bovenkant ingedroogd is.
  6. Draag de pannenkoek om en bak voor nogmaals 3 minuten. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  7. Snijd in de tussentijd de appel in plakjes en verdeel hier de kaneel overheen.
  8. Verhit een beetje kokosolie in een aparte koekenpan en bak de appel op een laag vuurtje goudbruin en zacht.
  9. Serveer wanneer de spinazie pannenkoeken nog lekker warm zijn.
  10. ENJOY!

Bekijk ook al onze andere gezonde ontbijt recepten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *