SPRING ROLLS MET GARNALEN

Home made spring rolls, het stond echt al een eeuwigheid op mijn ‘TO MAKE’ lijstje. Het leek mij namelijk zo ontzettend makkelijk om te maken, een perfecte healthy snack en heel lekker. Wat blijkt, klopt allemaal! Lees snel verder hoe jij dit ook zelf kan maken.

SPRING ROLLS – WEES CREATIEF!

Het leuke aan het maken van spring rolls is dat je met de inhoud hiervan heel creatief kan zijn en jouw favoriete smaken lekker kan combineren. Het internet staat vol lekkere recepten dus laat je vooral inspireren! Aangezien mijn koelkast op dit moment over het algemeen vol ligt met groente, een restje rijpe mango en ik nog garnalen in die vriezer had liggen besloot ik hiermee aan de slag te gaan.


Benodigdheden: (voor 6 spring rolls)

  • 6 rijstvellen (te koop in sommige supermarkten en anders in veel toko’s te vinden)
  • 12 grote garnalen (2 per stuk)
  • 2 handjes blad spinazie
  • 1/2 mango
  • 2 medium grote wortel
  • evt. handje pinda’s

Voor de dipsaus:

  • 5 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Bak de garnalen zodat deze gaar zijn en een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen. (Een lekkere marinade vind je trouwens hier).
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
  3. Schil de wortel en rasp deze tot je kleine sliertjes hebt.
  4. Vul een kom met warm water (niet kokend) en zet alle ingrediënten klaar.
  5. Dompel een rijstvel voor ongeveer 5 seconden in het water (het wordt vanzelf zacht) en leg deze vervolgens op een bord of werkblad.
  6. Plaats de vulling in het midden van de rijstveld, 2 garnalen, wat reepjes mango, beetje wortel, paar blaadjes spinazie en eventueel wat pinda’s voor een extra crunch. Nu vouw je de rijstvellen dicht (zijkanten eerst naar binnen zodat de inhoud er tijdens het rollen niet uitvalt) en rol je deze nu verder tot een rond pakketje.
  7. Herhaal dit met alle rijstvellen.
  8. Voeg alle ingrediënten voor de dipsaus samen in een kommetje. Eventjes mixen en klaar!
  9. Dippen en genieten.

Zoals ik al zei kun je met de inhoud enorm varieren. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de spring rolls vegetarisch en vegan te maken, vervang dan de garnalen voor andere groente, fruit of gemarineerde tempeh. Stuk voor stuk super lekker en gezond!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel
Liefs, Merel

 

9 thoughts on “SPRING ROLLS MET GARNALEN

    • Merel Teunis says:

      Ja ik moest zeggen dat ik ook even moest wennen aan de structuur, maar ook als snack vind ik het wel heel lekker! Vooral met de mango erin 🙂 Liefs

  1. Healthy Wanderlust - FOOD & LIFESTYLE BLOG says:

    […] Hier komt binnenkort een uitgebreid artikel over online, maar toch wil ik alvast een aantal van mijn favoriete lente recepten met jullie delen. Bij de lente denk ik altijd aan lekkere lichte gerechten en hou ik ervan om frisse smaken in mijn recepten te verwerken. Favoriet zijn daarom ook zeker deze gegrilde perzik salade met falafel of deze springrolls met mango.  […]

Comments are closed.