TO GO: Gegrilde pompoen en kerrie bloemkool lunch!

Gegrilde-pompoen-met-kerrie-bloemkool.jpg

Dit gerecht maak ik vaak op een lazy-sunday. Omdat het niet te veel poespas kost, lekker is en wanneer ik er genoeg van maak ik dit gerecht ook nog 2 dagen als lunch kan meenemen naar mijn werk. Zo heb je dus én een maaltijd voor zondag en ben je ervan verzekerd dat je de komende dagen een healthy lunch on the go in de koelkast hebt staan. Ideaal toch?

Bloemkool is ontzettend gezond aangezien deze witte bol vol zit met voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Deze kool bevat vooral veel calcium en is dus goed voor je botten! Door de vele vezels die de bloemkool bevat help je ook nog eens je spijsvertering goed om gang.

Vul 2 tupperware bakjes alvast met wat sla naar keuze en laten we aan de slag gaan.

 

Benodigdheden: (voor 3 maaltijden)

  •  Sla naar keuze
  • 300 gram bloemkool
  • 300 a 400 gram (fles)pompoen
  • Zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram (volkoren of spelt) couscous
  • Vegetarische Indische balletjes
  • Rozemarijn kruiden
  • Kerrie poeder
  • Gemalen komijnkruiden
  • Peper en zout.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bloemkool en snij de trosjes hier vanaf. Je wilt geen grote trosjes tijdens het eten, dus maak deze van te voren wat kleiner. Gooi deze in een grote pan.
  3. Schil vervolgens de pompoen en snij deze in stukjes. Gooi deze stukjes bij de bloemkool in de pan en kook dit samen voor ongeveer 8 minuten op een medium hoog vuurtje.
  4. Laat alles in een vergiet goed uitlekken.
  5. Meng de bloemkool in een kom met wat olijfolie en een ruime hoeveelheid kerriepoeder en 1 tl gemalen komijnpoeder.
  6. Meng de pompoen in een andere kom goed met wat olijfolie en strooi hier ongeveer 1tl rozemarijn overheen. Verdeel nu alles samen over een bakplaat en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven. Schep alles om de 10 minuten even goed door.
  7. Maak in de tussentijd de couscous klaar en verdeel deze over de tupperware bakjes die je al klaar hebt staan. Laat dus nog wat over voor vanavond!
  8. Bak de Indische balletjes totdat ze een mooi kleurtje hebben gekregen en voeg ook deze toe aan de bakjes.
  9. Wanneer de groente lekker zacht is geworden kan je ervoor kiezen om deze nog 6 minuutjes onder de gril te plaatsen. Vervolgens schep je de groente in de bakjes en maak je voor vanavond een mooi bord voor jezelf op.
  10. Voeg nog wat gedroogde tomaatjes toe, voeg wat peper en zout voor de smaak toe en schep even lekker door elkaar.

Jij kan aan tafel en voor de komende 2 dagen hoef je, je geen zorgen meer te maken over de lunch. Easy right?


Eet smakelijk! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png