TOFU WOK NOODLES / VEGETARISCH RECEPT

Tofu wok noodles | Vegetarisch recept

In het kader van de makkelijke maaltijd deel ik vandaag het vegetarische recept voor deze tofu wok noodles met jullie. Een ideaal recept wanneer je geen zin hebt om lang ik de keuken te staan, maar wel gezond én lekker wilt eten. Sinds kort heb ik de liefde voor tofu ontdekt toen ik er achter kwam dat je ook gerookte tofu kan kopen in bijvoorbeeld natuurwinkels. Dikke aanrader! Maak jij deze tofu wok noodles binnenkort zelf? Lees snel het uitgebreide vegetarische recept.


VEGETARISCH TOFU WOK NOODLES RECEPT

Dit recept ontstond op een maandag avond toen ik geen zin had om na te denken over het eten en ik dus gewoon een maaltijd in elkaar knutselde. Het resultaat; een geslaagd vegetarisch gerecht. Deze tofu wok noodles moest ik met jullie delen dus ik ben natuurlijk meteen in de pen gekropen. Dit noodles gerecht staat binnen 15 minuten op tafel en is dus perfect na een drukke dag. Zullen we snel aan de slag gaan?

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 200 gram gerookte tofu (deze tofu is veel compacter)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • een handje sugarsnaps
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram volkoren noodles
  • 2 tl soyasaus
  • 2 tl oestersaus
  • 1 handje pinda’s
  • 1 tl sesamzaadjes
  • snufje gemalen peper

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en verhit een paar druppeltjes olijfolie in een koekenpan. Voeg hier de stukjes ui aan toe en fruit dit voor 5 minuten.
  2. Voeg hier vervolgens de stukjes paprika en sugarsnaps aan toe. Bak dit voor 10 minuten.
  3. Snij de tofu in blokjes en voeg dit samen met de saus en sesamzaadjes toe een de koekenpan.
  4. Verwarm ondertussen de noodles in heet water, zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Bak dit op hoog vuur voor 3 minuten terwijl je regelmatig alles omschept.
  6. Giet de noodles af en bak dit nog een minuutje mee met de inhoud van de koekenpan. Op deze manier worden de smaken goed verdeeld.
  7. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra gemalen peper, sojasaus of oestersaus toe.
  8. EETSMAKELIJK!