AVOCADO MAYO MET ZOETE AARDAPPEL FRIETJES

Avocado mayo met zoete aardappel frietjes | Healthy Wanderlust

It’s good-and-comfort-food-Friday people! ‘G.F.F. FRIDAY’ We should make this a thing babes. Hoe maak je knapperige zoete aardappel frietjes? Of beter gezegd; hoe maak je de lekkerste gezonde aardappelfrietjes? Ik laat het je met liefde zien, want ik ben er gek op. Knapperige zoete aardappelfrietjes die heel goed samengaan met deze variant van gezonde en vegan avocado mayo. Hoe maak jij meestal jouw zoete aardappelfrietjes? Laten we door gaan met het recept.


DE LEKKERSTE AVOCADO MAYO

Ik heb de beste manier om knapperige én gezonde zoete aardappel frietjes te maken, maar daarvoor verwijs ik je graag door naar dit artikel. Wat is jouw truc voor de lekkerste gezonde patatjes? Met dit recept kom jij er ook achter dat je heel makkelijk gezonde avocado mayo kan maken of vegan mayonnaise. Maak jij dit wel eens zelf?

HOE MAAK JE DE PERFECTE ZOETE AARDAPPEL FRIETJES?

De perfecte vrijdag avond thuis? Netflix en met comfort food op de bank. Love it! Om jouw avond helemaal compleet te maken wil ik natuurlijk best wat receptjes op een rijtje zetten. Ik ben de moeilijkste niet he? Wat dacht je van één van deze healthy popcorn varianten (chocolade is mijn favoriet) of misschien heb je juist wel zin in deze vegetarische handrolls? Mocht je nou beslissen om ook nog een portie vegan saucijzen broodjes (wel iets minder gezond girls) te bakken dan hoor ik dit heel graag, schuif ik gezellig even aan.



Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 3 middelgrote zoete aardappel
  • 2 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 1 a 2 tl edelgistvlokken
  • 30 ml amandelmelk
  • paar takjes verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroen sap
  • Peper / zout
  • Keukenmachine of blender

TIP: maak voor het bakken van de frietjes gebruik van een Airfryer voor nog gezondere zoete aardappel frietjes.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de frietjes klaar volgens dit recept voor de perfecte zoete aardappel frietjes. Dit keer gebruikte ik zoete paprika poeder om de frietjes mee te kruiden, maar hier kan je natuurlijk zelf ook helemaal los mee gaan.
  2. Voeg de avocado’s samen met 2 tl olijfolie, 1 a 2 tl edelgistvlokken, 1 teentje geperste knoflook, wat plukjes verse koriander, 1 tl citroensap, de amandelmelk en een snufje zout en peper toe aan de keukenmachine (deze heb ik zelf in huis, je kan er onwijs veel mee!) en mix tot een klad geheel. Geen keukenmachine in huis? Gebruik dan een staafmixer. Door de citroensap verkleurd de vegan avocado mayonnaise minder snel.
  3. Haal de frietjes uit de oven.
  4. Ready to dip! 

Wat is jouw favoriete comfort food gerecht?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!