VEGAN CHOCOLADEMOUSSE

Vegan-chocolademousse-3.jpg

Luchtige zoete chocolade mousse die ook nog eens vegan én gezond is. Dat kan zeker! Ik krijg erg meteen weer zin in als ik deze foto zie, het was zo lekker. Een tijdje geleden las ik iets over aquafaba. Nu hoor ik je denken "aqua-wat?". Voor menig bakliefhebber is het meest lastige ingrediënt om te vervangen toch wel het ei. Gelukkig zijn er al verschillende oplossingen voor bedacht, maar dit is toch wel echt geniaal. Hou je deze fluffy chocolate mousse kan maken en waarom je hier kikkererwten voor nodig hebt vertel ik je graag.

AQUAFABE

"Vegan zijn is natuurlijk geweldig, maar hoe vervang je dan eieren Merel?" Deze vraag krijg ik dus best vaak van vriendinnen en terecht natuurlijk. Gelukkig weet ik ondertussen dat er verschillende manieren zijn, maar zelden was is zo enthousiast over iets als het geweldige 'aquafabe'. Dit is namelijk het opgeklopte schuim dat gemaakt is van het vocht van kikkererwten. Je kan er zoveel leuke gerechten mee maken!

In dit artikel leg ik je uit hoe je aquafabe maakt, nu jij nog.


Ingrediënten:

Vegan-chocolademousse-1.jpg

Bereidingswijze:

  1. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht.
  2. Klopt het vocht voor gedurende 10 minuten op met een mixer op volle snelheid. Je moet er dus wel even wat geduld voor hebben!
  3. Smelt de chocolade au bain marie, laat dit eventjes afkoelen en schep dit samen met de agave siroop en de druppels vanilla extract door de aquafabe heen.
  4. VOILA!
  5. Plaats de chocolademousse eerst voor 2 uur in de koelkast. De structuur van de mousse wordt dan nog compacter.

Van de kikkererwten die je nu overhoudt kan je natuurlijk ook weer een hoop andere lekkere gerechten maken. Ik zou ik jouw geval kiezen voor deze chocolade hummus, echt een aanrader. Enne.. gooi dit waardevolle goedje uit het kikkererwten blikje dus nooit meer weg he?


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg