VEGAN PASTA MET EEN ROMIGE PADDENSTOELEN EN SJALOTJES SAUS

Vegan-Pasta-2.jpg

Pasta blijft het ultieme makkelijke voedsel. Alle ingrediënten in één pan gooien, koken, pasta erbij en met een warm bord op schoot lekker bijkletsen op de bank. Voor dit gerecht maken we gebruik van 1 pan en 1 blender/keukenmachine, het scheelt je dus ook een hoop afwas. Let's be honost, nobody enjoys doing dishes.. right? Deze vegan pasta is gemaakt van een saus van verse gemengde paddenstoelen en sjalotjes. Heerlijke combinatie! Lees snel verder.


VEGAN PASTA IS ZO MAKKELIJK!

Veel mensen maken vaak de traditionele pasta 'Bolognese' of de pasta 'Carbonara'. Erg lekker natuurlijk, maar je kan deze saus ook heel makkelijk vervangen voor een vegan variant en dus wat Vaker Vegan eten. Deze levenswijze heeft niet alleen positieve gevolgen voor jouw eigen gezondheid, ook voor de natuur en het welzijn van dieren.

Ik kan mij uren vermaken op internet (Pinterest baby!),opzoek naar inspiratie op het gebied van voeding, lekkere recepten, mooie foto's en andere interessante artikelen. Bij deze wil ik een aantal van mijn favoriete vegan pasta recepten met jullie delen. Deze heerlijke Fusilli pasta met geroosterde paprikasaus, deze vegan versie van pasta carbonara of dit recept om een vegan versie van jouw favoriete pasta bolognese te maken.


Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 150 gram volkoren spagetti (een man of grote eten heeft misschien iets meer nodig).
  • 350 gram gemengde (wilde) paddenstoelen
  • 1 grote ui
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram walnoten of ongebrande gemengde noten mix
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 groente bouillon blokje
  • 2 tl gedroogde tijm
  • zout / peper

Bereidingswijze:

  • Laat de noten ongeveer 2 uur weken in lauw water.
  • Kook de spagetti in ruim kokend water. Voeg hier een half groente bouillon blokje aan toe.
  • Snij in de tussentijd de ui, sjalotjes en knoflook in dunne reepjes. Hak de paddenstoelen in grove stukjes.
  • Giet de pasta af, bewaar ongeveer 50 ml vocht en laat de pasta even zo staan.
  • Gebruik de pan nu om de stukjes ui, sjalotjes, knoflook, tijm en paddenstoelen in een klein laagje olijfolie + 50 ml water van de pasta te bakken/fruiten. Doe dit voor ongeveer 10 minuutjes. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrand.
  • Voeg de noten, het overgebleven halve groente bouillon blokje en de amandelmelk toe aan de keukenmachine en voeg hier nog wat gemalen peper aan toe. Mix dit in ongeveer 3 minuten tot een glad geheel. Voeg hier vervolgens de helft van de inhoud uit de pan aan toe en mix dit voor ongeveer 1 minuut nog goed mee. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat tijm, zout en/of peper aan toe.
  • Schep de pasta nu weer in de pan en voeg hier ook de saus uit de keukenmachine aan toe.
  • Schep alles goed door elkaar en laat dit nog ongeveer 3 minuutjes op een laag vuurtje verder bakken. De saus en de pasta zullen nu ook weer lekker heet worden!
  • Verwarm de borden zodat de pasta wat langer warm blijft en schep lekker op.
  • GENIET ERVAN!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png