VEGAN SCRAMBLED EGGS

Wat doe je als je nog wat tofu in de koelkast hebt liggen? Dan maak je één van de recepten die je al heel lang wil maken: vegan scrambled eggs oftewel scrambled tofu! Op de foto lijkt het toch net alsof ik gewoon scrambled eggs heb gemaakt toch? Super leuk! Nog een pluspunt is dat het best wel makkelijk is om te maken. Ben je benieuwd wat ik van dit gerecht vond en hoe jij dit ook zelf kan maken? Lees snel verder, want ik vertel het je allemaal! Have fun babe.


Vegan scrambled eggs.jpg

SCRAMBLED TOFU BECOMES VEGAN SCRAMBLED EGGS

Oké, ik zie dit dus al ontzettend lang voorbij komen op Pinterest en het stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Ik was namelijk ook heel erg benieuwd of de smaak en textuur van scrambled tofu in de buurt zou komen van scrambled eggs. Met de nodige creativiteit ging ik in de keuken aan het werk en 10 minuten later waren mijn geroosterde broodjes bedolven onder een lading vegan scrambled eggs. Pluspuntje; makkelijk om te maken dus! Nu moet ik eerlijk zeggen, want dat probeer ik altijd tegen jullie te zijn, dat je niet moet verwachten dat dit de scrambled eggs zoals je dit gewend bent (gemaakt van eieren) compleet zal vervangen. Het leuke is dat de textuur wel aardig in de buurt komt, maar de smaak ik wel anders. Met anders bedoel ik trouwens niet minder lekker, want dat vond ik het zeker wel! 

Dit gerecht zit boordevol eiwitten dus is daarnaast ook nog eens geschikt als lunch / maaltijd na het sporten. Het ideale aan tofu is dat dit vrij subtiel van smaak is waardoor je zelf vrij bent om dit te combineren met verschillende kruiden en specerijen. Ik denk vooral dat je het gewoon een keertje zelf moet proberen! 

INGREDIENTEN: (voor 2 personen)

  • 250 gram tofu
  • 3 el olijfolie
  • 50 ml amandelmelk (of iets meer!)
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gedroogde dille
  • 1 a 2 tl edelgistvlokken
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • peper / zout

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Laat dit tofu indien nodig eerst goed uitlekken (plaats eventueel tussen 2 theedoeken en plaats hier wat zware kookboeken bovenop). 
  2. Stamp de tofu vervolgens met een aardappelstamper fijn tot kleine stukjes, dit geeft het al meer de illusie van scrambled eggs. 
  3. Voeg hier vervolgens 3 el olijfolie, 50 ml amandelmelk en een snufje zout en gemalen peper aan toe. Schep dit over in een koekenpan en draai het vuur medium hoog. 
  4. Voeg hier nu 2 tl kurkuma, 1 á 2 tl edelgistvlokken, 1/2 tl knoflookpoeder en de gedroogde dille aan toe (as much as you like!)
  5. Roer dit door elkaar voor ongeveer 10 minuten en voeg naar smaak nog meer kruiden toe!
  6. Wil je de gebakken tofu wat smeuiger? Voeg dan nog wat (50 ml) amandelmelk toe. 
  7. Serveer op een geroosterde broodje; ENJOY!

Meer LUNCH inspiratie opdoen? Dat kan! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!