VAKER VEGAN: ROMIGE LINZEN CURRY

Vegan-linzen-curry-2.jpg

VAKER VEGAN - Tijd voor weer een vegan recept! Het is zo leuk om te ontdekken hoeveel gerechten je kan maken met een veganistische eetwijze. Zo ook deze heerlijke curry. Curry's staan erom bekend dat ze vaak gevuld zijn mijn lekkere groente en een sterke (soms pittige!) smaak hebben. Ik vind het heerlijk om van alles bij elkaar in de pan te gooien en hier dan ook nog een fijne maaltijd van op tafel te toveren. Deze linzen curry is trouwens perfect voor mensen die wat minder vlees willen eten. Benieuwd waarom? 

CURRY'S ZITTEN BOMVOL GEZONDE INGREDIËNTEN

Tenminste, dat durf ik te zeggen over de curry's die ik zelf altijd maak. Je hebt namelijk zelf helemaal in de hand wat je allemaal toevoegt en wat niet. Lekker veel groente en goede kruiden en je hebt binnen no time een kleurrijk en lekker ruikende pan curry op tafel staan.

Wist je trouwens dat veel (beginnende) vegetariërs en vegans linzen toevoegen om de structuur van gehakt mee te vervangen? Wil je dus vanavond even een avondje geen vlees eten, dan is dit wellicht leuk om te proberen.


Benodigdheden:

  • 100 gram (rode) linzen (uitgelekt)
  • 2 uien
  • 2 kleine zoete aardappels
  • 1 punt paprika
  • 100 gram sugar snaps
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • 2 tl tomaten puree
  • 1 blik kokosmelk (400 ml) 
  • 1 steeltje citroengras
  • 1/2 rode peper (of een hele, wat jij wil!)
  • 2 el Mild curry pasta
  • verse koriander
  • Eventueel wat amandelmelk om de curry wat dunner te maken. 

Bereidingswijze:

  • Laat de linzen goed uitlekken.
  • Snij de uien in stukjes, schil de zoete aardappels en snij ook deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Was de sugar snaps en snij de punt paprika's, knoflook, rode peper (verwijder de pitjes als je niet van pittig houdt) in kleine stukjes.
  • Bak de ui en knoflook in een ruime wokpan met wat olijfolie voor ongeveer 5 minuutjes (laag vuurtje). 
  • Hier mag nu de stukjes zoete aardappel en paprika bij. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gerookte paprika poeder en curry pasta toe. Schep dit even goed door voordat je de kokosmelk, sugarsnaps, linzen en citroengras (snij deze eerst even doormidden) toevoegt. Laat dit ongeveer 20 minuutjes op een laag vuurtje zo doorpruttelen.
  • Hak de verse koriander in grove stukjes, hier kan je de schaaltjes bij het opdienen nog mee 'versieren'. 
  • De curry kan nu van het vuur, voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
  • Schep de curry in een grote kom.
  • Je kan de curry natuurlijk eten met rijst of met een gebakken naanbroodje! 
  • EET SMAKELIJK! 

Eet jij trouwens wel eens vegan? In dit artikel kan je lezen waarom ik steeds vaker deze keuze maak. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png