MEXICAANSE TACO'S MET VEGETARISCH PADDENSTOELEN GEHAKT

Vegetarisch-gehakt-2.jpg

Mexicaanse avond!!Ik ben er gek op. Gevulde fajita's of taco's met home made guacamole en healthy tortilla chips, yum yum yum. Nu denk je misschien dat deze gerechten niet zonder vlees kunnen, maar niks is minder waar. Het is zelfs heel makkelijk om zelf vegetarisch gehakt te maken, de smaak en structuur komen echt heel dicht hierbij in de buurt! Super lekker, gezond en vegetarisch. Lees snel verder.

VEGETARISCH GEHAKT

Voor dit gerecht werd ik geïnspireerd door de paddenstoelen burgers die ik een tijdje geleden maakte (ook echt een aanrader trouwens!). Ik hield een beetje van het 'burger-mengsel' over en toen ik dit in een pannetje aan het bakken was kwam ik tot de ontdekking dat de structuur wel heel erg veel weg had van gehakt.

Dus voor iedereen die al vegetarisch is of juist wat minder vlees wil eten, dit moet je vooral proberen!!


Benodigdheden:

  • 2 volkoren sneetjes brood
  • 400 gram bospaddenstoelen
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 1 ei
  • 4 tl ras el hanout kruiden
  • 4 tl fajita mix kruiden
  • gemalen peper / zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de sneetjes brood tot ze goed knapperig zijn.
  • Snij de knoflook en rode ui in kleine stukjes en laat dit in een koekenpan op een medium hoog vuurtje in wat olijfolie voor ongeveer 5 minuutjes fruiten. Roer goed door.
  • Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, gevolgd door de zongedroogde tomaatjes en voeg deze toe aan de koekenpan. Bak dit nogmaals voor ongeveer 8 minuten.
  • Laat de bonen goed uitlekken.
  • Haal de pan van het vuur en schep de inhoud over in een kom. Laat dit eventjes afkoelen.
  • Voeg hier uiteindelijk de zwarte bonen, het ei en kruiden aan toe. Mix dit goed door elkaar.
  • Haal de sneetjes brood uit de oven en verkruimel deze boven de kom. Schep alles nog even goed door.
  • Kneed het mengsel met je handen tot dit wat meer één massa wordt. Niet geheel! :)
  • Schep dit nu weer in de koekenpan en bak dit voor nog een paar minuutjes.
  • De taco schelpen, guacamole, sla, tomaatjes, komkommer, geraspte kaas en alles wat jij nog meer bij een Mexicaanse avond vindt horen kan nu op tafel.
  • ENJOY!!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg