VEGETARISCH GEVULDE PAPRIKA'S

Gevulde-paprikas-2.jpg

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan of moeilijk te doen met ingewikkelde recepten? Snap ik. Daar heb ik ook heel vaak geen zin in. Doe mij maar makkelijk, gezond en lekker! Voor deze vegetarische gevulde paprika's beloof ik je dat je door maar eventjes in de keuken door te brengen wel een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten. Ik wil er dan ook niet teveel woorden aan vuil maken, laten we snel aan de slag gaan!

GROENTES VULLEN

Hier ben ik dus groot fan van he! Aubergines, paprika's of courgettes kunnen de perfecte basis bieden voor meerdere gerechten. Zo kan je voor dit gerecht bijvoorbeeld ook een courgette gebruiken, leuk voor de afwisseling. Nu kan je natuurlijk ook gewoon deze gevulde paddenstoelen maken of een gevulde zoete aardappel. De mogelijkheden zijn natuurlijk weer eindeloos, experimenteer er gewoon lekker op los. Dat is wat koken juist zo leuk maakt!


Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • Vegetarisch gehakt (optioneel) 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje mais (250 gram)
  • 300 gram kikkererwten
  • 50 gram zwarte olijven
  • 3 handjes bladspinazie
  • 2 rode paprika's
  • gemalen peper / zout
  • Mexicaanse kruiden zoals deze
  • Eventueel nog wat parmezaanse kaas voor eroverheen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de paprika's door midden (zoals je op de foto kan zien) en verwijder het 'klokhuisje' en alle pitjes.
  3. Plaats deze in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper.
  4. Plaats deze nu voor 15 minuten in de oven.
  5. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in een koekenpan met wat olijfolie op een medium hoog vuurtje voor ongeveer 5 minuutjes.
  6. Giet de mais en kikkererwten af en voeg deze toe aan de koekenpan.
  7. Snij eventueel de olijven in kleine stukjes en voeg deze samen met de bladspinazie toe aan de pan.
  8. Voeg hier nu wat kruiden aan toe en schep goed door.
  9. Haal de paprika's uit de oven en schep ze vol met de inhoud uit de pan.
  10. Plaats de paprika's nu nog 5 minuten terug in de oven.
  11. Strooi voor het opdienen nog wat gemalen peper en geraspte parmezaanse kaas over de gevulde paprika's.
  12. GENIET ERVAN!

Zo kan je natuurlijk helemaal zelf je eigen vulling verzinnen. Mocht je nou zin hebben in iets anders? Deze gevulde punt paprika's zijn weer echt even anders, maar ook heel lekker!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png