VEGETARISCHE CURRY HAPJES

Deze curry bladerdeeg hapjes zijn echt zo lekker! Toen ik laatst het recept voor de waanzinnig lekkere vegan sauzijcen broodjes uit mijn mauw schudde bleef ik over met een voorraadje vegan bladerdeeg. Daar wist ik natuurlijk wel raad mee aangezien ik ook nog wat left-over zoete aardappel curry in mijn koelkast had staan. 1+1 = 2 en 1+1 = ook heel erg lekker. Veel plezier met het maken en alvast veel plezier met genieten van deze bladerdeeg hapjes. 


CURRY BLADERDEEG HAPJES

Wie houdt er ook zo van een goede gevulde curry? Een heerlijk gerecht dat in sommige gevallen ook nog een makkelijk te maken is. Probeer ook eens deze vegetarische linzen curry of vul wat wraps de volgende dag met het restje dat je nog over hebt. Wat is jouw favoriete curry?

Ingrediënten: (voor 12 hapjes)

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl kerrie masala poeder
  • 70 gram doperweten
  • ½ gesnipperde ui
  • 100 gram kikkerweten
  • 6 vellen bladerdeeg
  • peper / zout  
  • Olijfolie 

Mocht je bezig zijn met afvallen dan zou ik er rekening mee houden dat bladerdeeg niet de aller gezondste keuze is. Daar in tegen zou je wel voor filodeeg kunnen kiezen aangezien dit een stuk minder vet bevat. 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
  3. Schil de zoete aardappels en snij in kleine stukjes. Laat dit in 10 minuten gaar koken.
  4. Snipper in de tussentijd de halve ui en pers het knoflook teentje. Voeg dit met 1 el olijfolie en 2 tl kerrie poeder en wat zout en peper toe aan een koekenpan en laat dit voor 5 minuutjes op een laag vuurtje fruiten. Schep regelmatig door.
  5. Voeg hier nu de uitgelekte kikkererwten en doperwten aan toe, schep goed door.
  6. Giet de zoete aardappel af en pureer dit. Voeg vervolgens de inhoud van de pan hieraan toe en schep goed door elkaar.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Verdeel het zoete aardappel mengsel over de 6 bladerdeeg vellen door in het midden van elk vel een bergje van het mengsel te plaatsen. Druk dit iets naar beneden, maar zorg ervoor dat de randen leeg blijven. 
  9. Vouw de punten van de vellen naar elkaar toe zodat de bladerdeeg hapjes deels gesloten zijn (zoals te zien is op de foto).
  10. Herhaal dit tot alle bladerdeeg vellen gevuld en gesloten zijn en plaats alles vervolgens op de bakplaat.
  11. Dit kan vervolgens nog 20 a 30 minuten in de voorverwarmde oven. Het is niet erg als de bladerdeeg punten elkaar tijdens het bakken los laten. 
  12. Wanneer de curry hapjes een mooi kleurtje hebben gekregen kunnen ze er weer uit. Laat even afkoelen en neem dan vooral snel je eerste hap!
  13. LEKKER HE?

Misschien vind je deze ricotta-spinazie puffs ook wel heel lekker. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png