VEGETARISCHE SEITAN STOOFPOT

Zin om zelf een stoofpot maken? Dan is dit vegetarische / vegan stoofpot recept met seitan echt wat voor jou! Ik vind stoofpotjes persoonlijk perfect passen bij de koudere tijd van het jaar. Zo'n grote pan op tafel ziet er onwijs gezellig uit en daarnaast ruikt je huis heerlijk doordat de stoofpot lekker een tijdje staat te pruttelen. Dit vegetarische gerecht is super makkelijk om te maken en dus ook ideaal voor wanneer je gasten op visite krijgt (tijdens de feestdagen!). Gezond en lekker eten was nog nooit zo simpel. Geniet jij mee?


Vegetarisch seitan stoofpot recept

WINTERS STOOFPOT RECEPT

Ook met een stoofpot kan je eindeloos variëren. Zo maak je makkelijk een stoofpot met pompoen of met een mix van gemengde wilde paddestoelen. Nu ben ik wel benieuwd: maak jij wel eens een stoofpot en wat zijn jouw favoriete gezonde ingrediënten? Misschien inspireer jij mij weer om een nieuw gerecht op tafel te zetten. Zal ik je laten zien hoe makkelijk het is om zelf een stoofpot klaar te maken? Laten we snel aan de slag gaan met het uitgebreide recept. 

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen)

  • 200 gram seitan 
  • 1 wortel
  • 3 sjalotjes
  • 1/2 rode ui
  • 6 gedroogde pruimen 
  • paar takjes verse tijm
  • 75 gram gemengde paddenstoelen
  • 75 gram bospaddenstoelen
  • 1 teentje knoflook 
  • 100 ml rode wijn 
  • 200 ml groente bouillon 
  • peper / zout 
  • 1 tl bloem 
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Snij de 1/2 ui en sjalotjes in grove stukken (zonder schil) en fruit deze in 2 el olijfolie in een ruime pan voor 5 minuten. Voeg hier wat gemalen peper, snuf zout en een geperst knoflook teentje aan toe. 
  2. Snij de wortel in plakjes en de bospaddestoelen in grove stukjes. Voeg dit toe aan de pan en schep dit voor 10 minuten goed door. 
  3. Voeg nu de rode wijn, groente bouillon, 1 tl bloem, gedroogde pruimen en takjes tijm toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Draai het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat dit voor 30 minuten verder pruttelen. Roer halverwege even door. 
  5. Voeg na een halfuur de seitan toe en laat dit nog 5 minuten mee koken. 
  6. TIP: serveer met zoete aardappel puree. HEERLIJK!

Doe hier nog meer AVOND ETEN inspiratie op.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
VEGETARISCHE SEITAN STOOFPOT