VEGETARISCHE TERIYAKINOODLES VAN DEAPPELVANEVA.NL

teriyaki-2.jpg

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan Eva van De appel van Eva. Zij deelt vandaag een heerlijk Aziatisch gerecht met jullie, het ziet er echt heerlijk uit toch? Zodat jullie haar ook wat beter kunnen leren kennen stelde ik haar een aantal vragen. Laat je inspireren door de mooie kijk die Eva heeft op een groener leven en de gezonde gerechten die zij maakt.  Lees snel verder en kom erachter wie Eva is en hoe je dit overheerlijke noodles gerecht zelf kan maken.


Het gezicht achter De Appel van Eva, wie is dat?

Ik ben Eva, moeder van twee lieve meisjes en en ik woon samen met Dennis vlakbij Den Haag. Ik werk vier dagen in de week bij een overheidsorganisatie en mijn blog is mijn derde kindje ;-).

Waarom ben jij begonnen met De Appel van Eva en wat wil jij jouw volgers meegeven?

Bijna twee jaar geleden heb ik mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur afgerond en ik wilde heel graag mijn kennis delen. Want er zijn heel veel trends gaande maar wat is nu echt gezond eten? Ik ben daarom De appel van Eva gestart. Daar leg ik de nadruk op een ECOCHIC lifestyle. Ik wil graag iedereen inspireren om ook groener te leven. Dat kan met grote stappen maar ook met kleine stapjes! Ik bedenk mijn eigen recepten en ik sta heel erg achter de 80/20 regel. Het liefst kook ik zonder pakjes en zakjes. Iets ongezonds eten kan prima, maar wees daarvan bewust en houd het beperkt.

Ik focus mij op drie pijlers op mijn blog namelijk Food, Body en Mind. Die drie zijn ontzettend belangrijk om in balans te blijven! Daarom schrijf ik ook artikelen over biologische cosmetica en over rust creëren in een druk bestaan.

Wat is jouw nummer 1 tip voor een gelukkig en gezond leven?

Alles wat je aandacht geeft groeit. Probeer het leven positief en bewust te benaderen en ervaar elke dag als een frisse start! - Eva


VEGETARISCHE TERIYAKINOODLES

Ik ben Chinees en ik wok veel. Het is een makkelijke en gezonde manier van koken. Zeker als ik doordeweeks weinig tijd heb. Ik vind het belangrijk om elke dag vers te koken voor mijn gezin. Daarom bedacht ik dit recept, teriyakinoodles met lekker veel groente! Wanneer je de teriyakisaus een dag van te voren bereidt dan staat dit gerecht echt binnen een half uur op tafel.

Ingrediënten:

  • 3 à 4 eetlepels teriyakisaus
  • 1 bosui
  • 3 stengels paksoi
  • 100 gram oesterzwammen (of een mix van paddestoelen) 
  • 1 rode paprika
  • 100 gram noodles (bijvoorbeeld gemaakt van tarwe, boekweit of ei)
  • 1 teentje knoflook
  • (zee)zout
  • peper
  • shichimi togarashi (optioneel, Japanse 7 kruidenmelange) 
  • koriander (ter garnering)

Wanneer je de saus zelf maakt, heb je het volgende nodig: 

  • 10 eetlepels tamari (sojasaus)
  • 10 eetlepels sake
  • 10 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels (kokosbloesem)suiker
Teriyaki-1.jpg

Bereidingswijze:

Teriyakisaus:

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en zet het vuur middelhoog. Roer totdat de suiker is opgelost. Laat het geheel nu koken. Zodra het gaat bubbelen, zet je het vuur iets lager (het moet tegen de kook aan blijven). Laat dit zo’n 13 minuten pruttelen totdat het iets is ingedikt.
  2. Laat de saus nu afkoelen.
  3. Bewaar de saus in een glazen fles of pot en gebruik dit voor veel verschillende gerechten! Lekker om mee te wokken of als dressing met wat sesamolie. 

Noodles:

  1. Snijd de paksoi, paprika en oesterzwammen in stukjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Kook de noodles ondertussen volgens de richtlijnen op de verpakking.
  3. Wanneer de noodles klaar zijn, kan het wokken beginnen. De kunst van het wokken is om snel te werken. Zorg dus dat je alles binnen handbereik hebt. Je wokt op hoogvuur dus het is sneller klaar dan je wellicht gewend bent.
  4. Voeg wat kokos(olie) in een wok. Wanneer de olie heet genoeg is, voeg je de knoflook toe. Wok dit even en voeg daarna de gesneden groente en oesterzwammen toe. Wok dit kort totdat de paksoi slap begint te worden.
  5. Voeg dan de bosui toe en wok dit nog even kort mee. Voeg dan de noodles en teriyakisaus toe. Schep alles goed door en zodra alles is vermengd, zet je het vuur uit. Dit is het! 
  6. Voeg dan bij het opdienen (naar smaak) wat shichimi togarashi, peper en zout toe en garneer met koriander.
  7. Eet smakelijk!

Wok jij weleens? En wat vind jij van deze teriyakinoodles? Neem voor nog veel meer inspiratie een kijkje op de website van Eva, klik hier.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg