VEGETARISCHE / VEGAN SAUCIJZEN BROODJES

Oh jongens, ik heb weer iets nieuws hoor. Vegetarische en vegan saucijzen broodjes!! (Stiekem voelde ik mij echt een genie dat ik dit geweldige recept had bedacht!) Dit was jaren lang echt een guilty pleasure van mij, maar toen ik erachter kwam hoeveel troep er eigenlijk in het vlees verwerkt zat en ik vervolgens ook nog eens stopte met het eten van vlees was deze snack off limits voor mij. Not anymore! Ik heb nu toch iets geniaals bedacht, ik moet het gewoon METEEN met jullie delen. Lees snel verder. 


Vegan saucijzen broodjes

VEGETARISCHE BORRELHAPJES

Op feestjes is het soms nog wel eens lastig om aan de wensen van al je gasten te voldoen. Inmiddels kan je op healthy Wanderlust al wat inspiratie vinden voor lekkere vegetarische en gezond hapjes. Zoals deze TOP 3 gezonde verjaardag traktaties bijvoorbeeld. Voor jouw volgende get-together-party denk ik dat deze hapjes heel erg geschikt zijn. Ik heb een vegetarische twist gegeven aan de traditionele warme saucijzenbroodjes en ik weet zeker dat jij dit ook lekker zal vinden! 

Ingredienten: (voor 6 stuks) 

  • 6 velletjes bladerdeeg (vegan versie, dit koop je o.a. gewoon bij de AH)
  • 125 gram tempeh
  • 100 gram (uitgelekte) linzen
  • 1/2 ui
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprika poeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • ½ tl sojasaus
  • Zout / peper
  • Olijfolie
  • Amandelmelk (voor bovenkant)

* Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om kant- en klare gehakt kruiden te gebruiken, maar vaak is het gezonder om je eigen kruiden samen te stellen. 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Schil de halve ui en snij in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de koekenpan met een scheutje olijfolie. Pers hier de teentjes knoflook bij en voeg nog wat zout en peper toe. Laat dit 3 minuutjes fruiten.  
  3. Laat de linzen uitlekken en voeg dit voor nog 5 minuten toe aan de koekenpan op een laag vuurtje. Schep goed door.
  4. Rasp de tempeh in kleine stukjes en voeg  hier 2 el olijfolie aan toe, 1 tl nootmuskaat, 1 tl paprika poeder aan toe gevolgd door de inhoud van de pan. Schep alles goed door elkaar. Pureer alles door de inhoud fijn te drukken met een vorm of stamper.
  5. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  6. Vul de bladerdeeg velletjes door dit aan de rechterkant van het vel te vullen en vervolgens dicht te vouwen en rollen (laat ongeveer 1 cm van de rond leeg zodat je de zijkanten goed kan dichtdrukken met een vorm). Strijk nog wat amandelmelk over de bovenkant en plaats op de bakplaat.
  7. Plaats voor 20 á 30 minuten in de oven.
  8. HOE LEKKER RUIKEN ZE? 

Serveer deze ‘saucijzen’broodjes binnenkort op jouw volgende feestje!
Willen jullie nog meer van deze vegetarische snacks?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!