VIJGEN HAVERMOUT TAARTJE

Vijgen havermout taartje

Cake for breakfast! Waarom niet? Al helemaal geen probleem wanneer het taartje ook nog gezond en voedzaam is. Dit ontbijtje is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook heel erg geschikt om jouw lief of kinderen mee te verrassen, want laten we eerlijk zijn; het is best wel een plaatje toch? Lees je mee voor het uitgebreide recept? 

TAARTJES ALS ONTBIJT

Om op deze manier de dag te beginnen is natuurlijk totaal niet vervelend. Ik kan het jou ook echt aanraden! Vooral in het weekend en met deze koudere dagen is het fijn om je huis heerlijk te laten ruiken en daarna met jouw warme havermout taartje nog even op de bank te ploffen. Rustig aan de dag beginnen en een geniet momentje voor jezelf inlassen. 

Mocht je nu denken dat je heel veel minuten moet uittrekken om dit ontbijtje te maken dan heb je het helemaal verkeerd, want ik durf te wedden dat dit ontbijtje binnen 10 minuten in de oven staat. Laten we snel verder gaan. 

INGREDIëNTEN:

  • 50 gram havermout
  • 1 vijg
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml amandelmelk
  • ½ banaan
  • ¼ tl bakpoeder
  • ½ schep eiwitpoeder (vanille)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pureer de banaan en mix dit met de havermout, kaneel, amandelmelk en bakpoeder.
  3. Schep dit over in een kleine bakvorm.
  4. Snij de vijg ik 4 partjes en verdeel deze zoals op de foto te zien is over het havermout taartje.
  5. Plaats vervolgens voor 35 minuten in de oven. 
  6. Het taartje is natuurlijk extra lekker als deze nog lekker warm is!
  7. GENIET ERVAN. 


Mocht je nou geen vijgen fan zijn, dan kan je ook dit havermout taartje met rood fruit proberen.

Lekker toch?


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png