VOLKOREN SPAGHETTI MET GEROOSTERDE TOMAATJES

Volkoren spaghetti met geroosterde tomaatjes | Spaghetti puttanesca

Het blijft mij verbazen dat veel mensen denken dat pasta in het rijtje not-so-healthy thuis hoort. Deze heerlijke volkoren spaghetti is op smaak gebracht met geroosterde tomaatjes, knoflook, kappertjes en olijven. Afgemaakte met verse parmezaanse kaas en basilicum. Ontzettend lekker en van dit pasta gerecht kan je zorgeloos genieten. Wist je trouwens ook dat je tegenwoordig ook veel soorten pasta op basis van groente en peulvruchten kan vinden? Lees vooral even verder.


GENIETEN VAN EEN BORD SMAAKVOLLE VOLKOREN SPAGHETTI

Wanneer je een gezonde levensstijl wilt ontwikkelen en behouden betekent dit absoluut niet dat pasta vanaf nu een no-go is. Sterker nog: ook een smaakvol bord pasta kan veel voedzame ingrediënten bevatten. Waarom heeft pasta dan toch het imago als “dik-maker”? Dit komt vooral door alle verschillende diëten waarbij je (om te kunnen afvallen) minder koolhydraten moet eten. Ons westerse eetpatroon bevat vaak veel meer koolhydraten dan ons lichaam nodig heeft. Je staat op met brood, eet brood bij de lunch en eet vervolgens ook nog een flink bord (witte) pasta.

Voeg bijvoorbeeld eens meer groente of fruit toe aan je maaltijden en kies vooral voor volkoren producten. Deze producten bevatten langzame koolhydraten die jouw lichaam geleidelijk van energie voorzien. Hierdoor voorkom je een grote schommeling in jouw suikerspiegel. Het gevolg hiervan is over het algemeen ook dat je langer verzadigd bent.

Zoals ik al zei kan je tegenwoordig ook pasta op basis van groente of peulvruchten vinden. In mijn ogen een geweldig alternatief voor de minder voedzame witte pasta. Probeer eens deze rode linzen of kikkererwten pasta van de Albert Heijn, deze haal ik zelf ook vaak in huis. Hier vind je overigens het recept voor mijn makkelijke en onwijs gezonde rode pastasaus.



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 200 gram volkoren spagetti
  • 10 trostomaatjes
  • 20 zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 tl kappertjes
  • 3 handjes bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • basilicum
  • parmezaanse kaas
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • peper / zout
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Versnipper in de tussentijd de ui en de knoflook. Snijd een de trostomaatjes door de midden.
  3. Verhit ongeveer 1 el olijfolie in een koekenpan.
  4. Fruit hier de ui en knoflook in voor 4 minuten.
  5. Voeg vervolgens de olijven, kappertjes en tomaatjes toe. Bak dit voor 5 minuten mee.
  6. Breng op smaak met een flinke snuf gemalen peper, een snufje zout en een 1/2 tl gerookte paprika poeder. Schep goed door.
  7. Voeg nog 1 el olijfolie toe en rasp van ongeveer 1/4 citroen.
  8. Voeg uiteindelijk de spinazie toe en bak dit mee.
  9. Giet de pasta af en voeg dit toe aan de koekenpan. Schep alle ingrediënten door elkaar zodat de lekkere smaken goed met de pasta gemengd zijn.
  10. Schep de pasta over op twee verwarmde borden en strooi hier wat verse parmezaanse kaas, basilicum blaadjes en wat citroen rasp overheen.
  11. TADA, zo simpel kan lekker zijn!

Wat is jouw favoriete volkoren spaghetti recept?

Lees ook: 3 x zelfgemaakte pasta saus recepten