WINTERSE CURRY MET POMPOEN & WORTEL

Dat is zo fijn aan een curry, toch? Dat je dit gerecht het hele jaar door gewoon kan eten. In de winter kies je voor winterse ingrediënten zoals pompoen en wortel (ook wel winterpeen) en in de zomer kies je voor lichte groentes zoals broccoli en munt. Deze winterse curry met pompoen en wortel is onwijs makkelijk om klaar te maken. Maak extra veel, want dan kan je hier de volgende dag nogmaals van eten! Persoonlijk vind ik een curry de volgende dag stiekem vaak nog lekkerder 😉 De smaken zijn dan nog sterker geworden en komen nog beter tot zijn recht. Genieten! Laten we snel aan de slag gaan.


WINTERSE CURRY MET POMPOEN VOL MET DE JUISTE VOEDINGSSTOFFEN

Dat een lekkere curry zo makkelijk is om te maken is niet de enige reden waarom ik groot fan ben van dit gerecht. Door veel gezonde en verse groente toe te voegen zorg je ervoor dat de curry vol zit met de juiste voedingsstoffen. Een typisch gevalletje “gezond én lekker” zou ik dit gerecht noemen. Het is zo belangrijk om te genieten van je eten. Dit maakt gezond eten een stuk leuker en makkelijker om vol te houden. Daarnaast kan bewust genieten van een heerlijke maaltijd ook een fijn gevoel geven. Zo wordt niet alleen jouw lichaam gelukkig van een gezond gerecht, maar voel jij je geestelijk ook beter!

Winterse curry met pompoen & wortel | Curry recept | Healthy Wanderlust

Op de website van Healthy Wanderlust kan je inmiddels veel curry recepten vinden. Probeer bijvoorbeeld eens deze currysoep met noedels en pinda’s of bekijk dit recept voor deze Pad Thai pizza. Heerlijk!



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 200 gram pompoen
  • 1/2 groente bouillon blokje
  • verse koriander
  • 1/2 grote winterpeen
  • 100 gram (uitgelekte) kikkererwten
  • 100 gram sugarsnaps
  • 1/2 ui
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 tl kerrie poeder
  • 2 el curry pasta (zoals deze variant)
  • gemalen peper
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 ml water (optioneel)
  • 1/2 limoen
  • kokosolie
  • Optioneel: 2 zacht gekookte vrije uitloop eieren (code 0)

* Serveer de winterse curry met pompoen en wortel eventueel met gekookte volkoren quinoa. 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Was de pompoen en de winterpeen en snij in kleinere stukjes.
  2. Voeg 1 tl kokosolie toe aan een ruime wokpan en draai het vuur hoog.
  3. Voeg de stukjes pompoen en wortel toe en plaats een deksel op de pan. Schep voor ongeveer 15 minuten regelmatig door.
  4. Kook de sugarsnaps in 6 minuten gaar.
  5. Snij ondertussen de ui en bosui in kleine stukjes. Voeg deze na 10 minuten toe aan de wokpan en schep door.
    TIP: bewaar een beetje bosui als verse topping van de winterse curry met pompoen.
  6. Voeg na 15 minuten (wanneer de pompoen zacht is) de kikkererwten en gekookte sugarsnap toe.
  7. Voeg vervolgens het bouillon blokje toe (verkruimel deze) gevolgd door de currypasta, een snuf gemalen peper.
  8. Schep alle ingrediënten goed door elkaar en voeg vervolgens de kokosmelk toe.
    TIP: voeg voor iets meer saus nog wat water toe.
  9. Draai het vuur laag en laat de curry voor 10 minuten (met de deksel op de pan) zachtjes pruttelen.
  10. Hak de verse koriander eventueel in kleine stukjes of verwijder de blaadjes in zijn geheel van de steeltjes.
  11. Check voor het opscheppen of de pompoen lekker zacht is.
  12. Schep de winterse curry vervolgens in twee schaaltjes en serveer met wat verse koriander en bosui.
  13. SO GOOD!

Wat is jouw favoriete curry recept?

Bekijk ook: 5 x curry recepten.