WONTONSOEP MET PAKSOI

Wontonsoep met paksoi | Vegetarisch recept | Healthy Wanderlust

Ben jij ook gek op wontonsoep? Dan is dit zeker een recept voor jou! Door de wontons zelf te maken kan je zelf de vulling kiezen. Deze kan je natuurlijk helemaal zelf maken, maar het is ook leuk om te experimenteren met kant- en klare spreads of puree. Kies in het laatste geval altijd voor producten gemaakt van lekkere verse ingrediënten. Zo zorg je ervoor dat de wontonsoep niet alleen lekker is, maar ook voedzaam! Een soepje waar jouw lichaam gelukkig van wordt. Lees nu snel de rest van het recept.  


SMAAKVOLLE WONTONSOEP

Deze wontonsoep is leuk om te serveren wanneer je visite krijgt. De basis van de soep, de bouillon kan je al ruim van te voren klaar maken. Zo hoef je alleen nog de wontons te vullen en kort te koken, wanneer de visite al aan tafel zit. Ben je opzoek naar een makkelijker gerecht om te serveren aan jouw gasten? Neem dan een kijkje naar deze vegetarische borrelplank of ga voor deze vegetarische risotto met paddenstoelen. Heerlijk! 

Dit recept is afkomstig van Foodies Magazine. Hier vind je nog veel meer lekkere recepten!



INGREDIËNTEN:

  • 20 velletjes wontondeeg uit de diepvries bij de toko
  • 25 gram verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1,5 liter groentebouillon (1,5 blokje)
  • 2 stuks steranijs
  • zout
  • 150 g pompoenpuree (zoals deze)
  • 4 kropjes mini-paksoi
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el sesamolie
  • vershoudfolie
  • Optioneel: 1 rode peper 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. First things first: laat de velletjes wontondeeg (in de verpakking) ontdooien.
  2. Snijd de en bosuitjes en gember in dunne plakjes.
    Optioneel: verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in dunne plakjes.
  3. Verhit de groentebouillon in een ruime pan en voeg hier de steranijs, plakjes gember en citroengras (in de lengte doormidden gesneden) toe (eventueel ook de plakjes rode peper).
  4. Laat de bouillon op laag vuur voor 30 minuten trekken en breng eventueel nog op smaak met gemalen peper en zout.
  5. Verdeel de pompoenpuree in kleine hoopjes over het wontondeeg. Maak de randjes van het deeg nat met wat water en vouw het deeg over de vulling. Gebruik eventueel een vork ook om de randjes goed aan elkaar vast te knijpen.
    TIP: doe dit niet te langzaam, want de het deeg droogt snel uit.
  6. Halveer de mini-paksoi (grotere paksoi: snijd in stukken). Voeg toe aan de bouillon.
  7. Draai het vuur van de bouillon voor 1 minuut hoger.
  8. Laat de wontons voorzichtig in de soep zakken en draai het vuur vervolgens weer laag. Laat de wontons in 3 minuten zachtjes gaar worden.
  9. Verwijder de gember, steranijs en citroengras.
  10. Schep de wontonsoep met paksoi in 4 grote kommen.
  11. Maak eventueel af met extra plakjes bos-ui en wat druppels sesamolie.
  12. GENIET ERVAN!

Bekijk ook het recept van deze curry noedels soep.

Dit recept is afkomstig van Foodies Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *