Romige wortelsoep

wortelsoep-x.jpg

Helaas is de wortelsoep nog geen soep die door veel mensen zelf gemaakt wordt. Ik zeg helaas, omdat deze soep zo makkelijk is om te makkelijk en daarnaast ook nog eens heel voedzaam en lekker is. Hij heeft qua kleurtje iets weg van pompoensoep, maar de structuur en smaak zijn natuurlijk wel verschillend. Deze romige wortelsoep maakte ik afgelopen weekend en het maakte mijn warme cozy dag in huis helemaal af. Laten we snel aan de slag gaan!

PRACHTIGE ORANJE WORTELSOEP

Deze oranje groente is in mijn ogen echt krachtige groente voor de winter, maar natuurlijk kan je hier het hele jaar door heerlijke gerechten mee maken. Wortels zijn ook heel gezond en voedzaam, ze zitten namelijk vol met gezonde voedingsstoffen zoals een grote hoeveelheid vitamine A en B. Deze vitamines helpen je lichaam o.a. bij het aanmaken van cellen en het herstellen van de huid. Vitamine B houdt zich in het bijzonder weer bezig met onderhouden van o.a. je immuunsysteem, zenuwstelsel en hormoon huishouding. Bij kinderen is vitamine A heel belangrijk, omdat het bijdraagt aan het groeiproces. Ook bevatten wortels een hoop voedzame vezels, je leest het dus al; helemaal niet gek om af en toe een worteltje meer te eten!


Ingrediรซnten:

  • 1 kg wortels / winterpeen
  • 1 grote ui (of 2 kleinere)
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tl kurkuma
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 0,5 el curry pasta
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 liter water
  • snufje peper/zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui in grove stukken en doe hetzelfde met de wortels. Je kan ervoor kiezen om deze eerst te schillen, maar dit hoeft niet. Was ze wel altijd even goed en snij het harde kontje van de wortel eraf.
  2. Zet een grote pan op het vuur en verhit hier een ruime scheut olijfolie in.
  3. Voeg hier nu de ui, knoflook en wortels aan toe.
  4. Vervolgens kan je de kruiden hier aan toevoegen. Roer de groente nu goed door de kurkuma, kaneel, nootmuskaat en gemalen peper.
  5. Schep hier nu een halve eetlepel curry pasta aan toe en schep alles goed door.
  6. Laat dit 5 minuutjes goed bakken en breng in de tussentijd alvast wat water in de waterkoker aan de kook.
  7. Voeg het water toe aan de pan, gevolgd door de kokosmelk en het bouillon blokje.
  8. Roer een tijdje goed in de pan zodat het bouillon blokje goed oplost.
  9. Nu kan de deksel erop en laten we de soep zacht doorkoken.
  10. Na 15 minuten prikken we in de wortel, als deze lekker zacht is geworden kan de pan van het vuur.
  11. Nu het leuke werk: mixen! Dit kan in de blender, maar natuurlijk ook met een staafmixer, de keuze is aan jou.
  12. Voeg naar smaak nog wat zout toe en je soep is klaar. Mocht je de soep te dik vinden, kook dan nog wat water en voeg dit toe.

Je kan de soep natuurlijk ook nog heel goed een tijdje invriezen. Na een lange dag werken heb je deze maaltijd zo ontdooit en kan je lekker met een speltbroodje op de bank ploffen!


Zin in een ander soepje? Probeer deze zoete aardappel - pompoen soep dan eens!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je รฉรฉn van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png