ZALM PASTA | MAKKELIJK PASTA RECEPT

Zalm pasta | Makkelijk pasta recept | Healthy Wanderlust

Raise your hands voor makkelijke pasta recepten! We love them. Met dit pasta recept zit je binnen 15 minuten met een heerlijk bord zalm pasta op schoot of aan tafel. Klinkt goed toch? Deze zalm pasta maak ik al jaren en daarom is het ook heel gek dat dit pasta recept nog niet op Healthy Wanderlust staat. Wat niet gek is, is dat ik het recept onlangs wat aangepast heb. Iets gezond, maar net zo lekker. Zin in een bordje zalm pasta? Laten we dan snel aan de slag gaan.

ZALM PASTA IN 15 MINUTEN

Als we het hebben over slechts 15 minuten dan hebben we het ook echt over 15 minuten. Na een lange dag werken, studeren of achter de kinderen aan rennen hebben we vaak echt geen zin om ons ook nog een uit te sloven in de keuken. Wat we echter wel willen is lekker eten. Met dit pasta recept eet je niet alleen lekker, maar je eet ook gezond. We maken gebruik van verse ingrediënten en volkoren pasta. In volkoren producten zitten over het algemeen meer vezels en andere goede voedingsstoffen. Gebruik jij zelf ook altijd volkoren pasta of geef jij de voorkeur aan ‘witte pasta’?

Op de website van Healthy Wanderlust vind je inmiddels meerdere lekkere pasta recepten. Zo is de 1-pan-pasta met romige uiensaus populair, maar ook het recept voor de pasta met rode pesto doet het goed. Wellicht heb je daar ook zin in?

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 200 gram volkoren pasta 
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 el ketchup
  • 6 bosuitjes
  • 1/2 rode ui
  • 250 gram broccoli
  • 2 el creme fraiche
  • 20 olijven zonder pit
  • optioneel: handje geroosterde pijnboompitten
  • gemalen peper
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de volkoren pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snij de broccoli in kleine trosjes en kook voor ongeveer 8 minuten.
  3. Snij de bosui in reepjes en de rode ui en kleine stukjes.
  4. Verhit een klein beetje olijfolie in een ruime pan en voeg hier de bosui en ui aan toe.
  5. Fruit dit voor ongeveer 5 minuten.
  6. Rooster in de tussentijd eventueel wat pijnboompitten.
  7. Voeg hier vervolgens de uitgelekte broccoli en olijven aan toe gevolgd door de ketchup, snuf gemalen peper en creme fraiche.
  8. Giet de pasta af en schep de saus hierbij.
  9. Snij de gerookte zalm in kleine stukjes en schep dit bij de pasta. Schep dit voor 3 minuten goed door op een laag vuurtje.
  10. Schep de zalm pasta in de borden en strooi hier wat pijnboompitten overheen.
  11. GENIET ERVAN!

Wat is jouw favoriete pasta recept?

BEKIJK ALLE MAKKELIJKE RECEPTEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *