ZOETE AARDAPPEL-KERRIE SOEP MET TAUGE EN PINDA'S

Kerrie-Soep-3.jpg

Er is altijd wel een goed moment te vinden voor een lekker soepje toch? Deze kerrie-zoete aardappel soep maakte ik afgelopen week en ik vond het zo lekker dat ik dit meteen met jullie wilde delen. Dit kleurtje past ook best goed bij de komende paasdagen toch? De combinatie van verse ingrediënten en de heerlijke smaak van verschillende kruiden in dit gerecht zorgen ervoor dat dit echt één van mijn nieuwe favoriete soepjes is. Wil jij hier ook van genieten? Lees dan snel verder.

KERRIE IS GEZOND!

Wist je dat sommige kruiden een hele positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid? Ik schreef al eerder over de gezonde werking van verschillende theekruiden, theeleuten go check it out! Kerrie is gemaakt van geelwortel, behorend tot de gember-familie. In geelwortel zit een heel gezond stofje, beter bekend als kurkuma. Kurkuma bevat veel antioxidanten, deze stofjes zorgen ervoor dat vrije radicalen in het lichaam worden bestreden. Een overvloed aan vrije radicalen kunnen verschillende ziektes veroorzaken. Een extra schep van deze kerrie soep kan dus zeker geen kwaad! 


Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 3 kleine zoete aardappels (ong.  350 gram)
  • 3 tl kerrie poeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • Soja kookroom
  • 50 gram taugé
  • 2 handjes ongezoute pinda's
  • 1 groente bouillon blokje
  • 700 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • gemalen peper/zout
  • 2 vrije uitloop eieren

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappels en snij in kleine stukken.
  2. Kook deze stukjes vervolgens in 700 ml kokend water voor 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg hier een bouillonblokje aan toe en roer regelmatig goed door.
  3. Schil de ui en het teentje knoflook en snij in kleine stukjes.
  4. Bak dit in een koekenpan met wat olijfolie op een medium hoog vuurtje voor 5 minuutjes.
  5. Giet de zoete aardappels af, maar bewaar de bouillon waar je ze in heb gekookt!
  6. Schep vervolgens de gebakken ui en knoflook bij de zoete aardappel en pureer dit met de staafmixer tot een glad geheel.
  7. Schep dit terug in de pan en voeg hier ongeveer 300 ml bouillon weer aan toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Mocht je de soep uiteindelijk nog te dik vinden dan kan je nog wat bouillon toevoegen.
  8. Voeg hier de kerrie, gemalen komijnzaad en een scheutje kookroom aan toe.
  9. Roer goed door en laat dit op een laag vuurtje staan.
  10. Kook de eitjes voor 8 minuten, ik hou ervan als dooier nog een beetje zacht is, maar maak ze vooral zoals jij ze lekker vindt.
  11. Schep de soep in 2 grote kommen en voeg hier wat taugé, pinda's en het eitje aan toe.
  12. EET SMAKELIJK!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg