POMPOEN + ZOETE AARDAPPEL SOEP

Pompoen-soep-3.jpg

De zomer heeft ons land nu al een paar dagen geleden verlaten en de herfst kleuren zijn alweer vol aanwezig. Mooi is dat altijd he? Herfstachtige dagen vragen ook om herfstachtige gerechten. En wat hoort nou meer bij de herfst dan pompoen?! Vandaag staat er daarom een heerlijk ruikende pan met pompoen & zoete aardappel soep op tafel waar het hele gezin meerdere keren van kan genieten! Heel erg voedzaam en fijn om je aan op te warmen na een frisse wandeling.

 Pompoen wordt op meerder websites beschreven als een echte ‘superfood’, nu is dit niet zo gek aangezien de pompoen vol met goede voedingsstoffen zit. Denk hierbij aan de vele mineralen en vitaminen (A,C en E) die deze oranje groente bevat en niet te vergeten; de omega-3 vetten. Je kan dus met zekerheid zeggen dat pompoen eten nooit een slecht idee is.

De prachtige kleur van deze soep zal de ruimte meteen verwarmen en de kruidige geuren zullen je doen watertanden. Valt het op dat ik heel erg fan ben van dit recept?! Laten we snel aan de gang gaan zodat je dit zelf kan beoordelen! Wat hebben we nodig?


Ingrediënten:

  • 1 medium grote flespompoen
  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 el kerrie poeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 liter water
  • 1 groente bouillon blokje
  • 2 teentje knoflook
  • 3 el curry pasta
  • Creme fresh
  • Peper en zout
  • Chilivlokken (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Snij de pompoen in kleine stukjes en snij de schil eraf (Je kan ervoor kiezen om de schil te laten zitten, hier proef je na het pureren van de soep niks meer van. Maak de pompoen dan wel even goed schoon!).
  2. Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes.
  3. Snij de ui doormidden en snij grof in kleinere stukjes.
  4. Als laatste snijden we de knoflookteentjes in kleine stukjes.
  5. Verhit in een diepe en ruime pan 2 a 3 el olijfolie en voeg hier de ui en knoflook aan toe.
  6. Voeg hier vervolgens de kerriepoeder, nootmuskaat en wat peper aan toe en laat dit (terwijl je regelmatig even door roert) voor 2 minuutjes goed fruiten.
  7. Voeg vervolgens de stukjes pompoen en zoete aardappels toe, schep de 3 el curry pasta hier goed doorheen. Laat dit nog 4 minuutjes verder bakken op een medium hoog vuurtje.
  8. Nu is het tijd om het water erbij te gieten, gevolgd door het bouillon blokje. Laat dit op een laag vuurtje rustig verder koken, voor ongeveer 20 minuutjes.
  9. Prik daarna even met een vork in de pompoen en zoete aardappel, wanneer deze goed zacht zijn geworden kan de pan van het vuur gehaald worden.
  10. Pureer alles nu met een staafmixer tot je een egale soep overhoudt.
  11. Proef nu nog even of je de soep goed op smaak vindt, heeft het eventueel nog wat peper of zout nodig?
  12. Schep de soep nu in lekkere grote kommen en voeg in elke kom nog 1 tl creme fresh toe. Voor de mensen die van wat meer pit in hun eten houden kan je nog wat chilivlokken toevoegen.

Eet smakelijk!Wat is jullie favoriete herfst soep?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png