ZOETE AARDAPPEL SALADE MET BOERENKOOL

Zoete aardappel salade met boerenkool | Vegetarisch recept

Laatst had ik het in mijn bol toen ik een mega boerenkool aanbieding voorbij zag komen. Drie zakken boerenkool voor de prijs van één. Zo’n koopje kon ik natuurlijk niet laten liggen, maar wat moet ik in hemelsnaam met drie mega zakken boerenkool?! Soms is het juist leuk om te experimenteren met winterse groente die je zelf niet vaak in huis haalt. Boerenkool gebruikt ik namelijk alleen om stamppot van te maken (zoals deze boerenkool stamppot met feta), maar daar komt vandaag verandering in. Deze Marokkaanse zoete aardappel salade met boerenkool is echt onwijs lekker, voedzaam en makkelijk om te maken. Bekijk het hele recept. 


MAROKKAANSE ZOETE AARDAPPEL SALADE

Het Marokkaanse tintje aan deze zoete aardappel salade zit hem in het gebruiken van verschillende soorten kruiden. Wellicht ken je het Marokkaanse gerecht de “tajine” wel? Een onwijs lekker gerecht waar je deze kruiden goed in terug proeft. Zo bevat deze zoete aardappel salade met boerenkool onder andere komijnzaad, kaneel en gerookte paprikapoeder.

Zoete aardappel salade met boerenkool | Vegetarisch recept

Masseer de boerenkool in. Say what? Door bladgroente met een milde olijfolie in te smeren zijn de bladeren makkelijker te verteren voor jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat boerenkool ook aangenaam is om te eten in een salade zonder dat je de bladeren hoeft te koken. Bekijk ook dit artikel hierover. 



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 1 grote zoete aardappel (met schil)
  • 150 gram (uitgelekte) kikkererwten
  • 70 gram boerenkool
  • 2 takjes bosui
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl citroensap
  • snufje cayenne poeder
  • gemalen peper / zout
  • olijfolie
  • 1 tl mosterd

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel en snij in kleine stukjes.
  3. Voeg de zoete aardappel samen met 1 tl olijfolie, kurkuma, paprikapoeder, gemalen komijnzaad, kaneel en gemalen peper toe aan een ovenschaal. Schep dit goed door elkaar.
  4. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  5. Laat de kikkererwten in de tussentijd uitlekken.
  6. Snij in de tussentijd de bosui in stukjes en was de boerenkool (laat vervolgens drogen).
  7. Voeg na 20 minuten de kikkererwten aan de zoete aardappel toe en schep goed door voor je de ovenschaal voor 10 minuten terugplaatst.
  8. Voeg vervolgens de boerenkool toe aan een schaal samen met 2 tl olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl citroensap en een beetje gemalen peper.
  9. Masseer de boerenkool nu met beide handen voor ongeveer 1 minuut. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
  10. Schep de boerenkool nu over in twee schaaltjes en plaats hier de gebakken zoete aardappel en kikkererwten bovenop.
  11. Maak de zoete aardappel salade met boerenkool af met wat (gebakken) plakjes bosui.
  12. Optioneel: voeg een snufje cayennepeper toe voor wat extra pit.
  13. ENJOY!

Bekijk ook het recept voor deze Oosterse prei salade met quinoa.