Gezond broodbeleg - Zoete aardappel spread (KIDSPROOF!)

 
Gezond-broodbeleg-2-x.jpg
 

Makkelijk en gezond broodbeleg staat er vandaag op het menu! Met een klein restje zoete aardappel maak je deze lekkere spread die heerlijk samengaat met geroosterde boeren boterhammen of heel lekker is als vulling in een wrap. De spread kan zowel warm als koud gegeten worden en gecombineerd met vele andere groentes. Eindeloos veel mogelijkheden dus! Laten we snel aan de slag gaan.

BROODBELEG VOOR GROOT & KLEIN

Helaas, maar waar er is ontzettend veel broodbeleg op de markt dat helemaal niet gezond is. Een ander feit is, is dat er veel mensen zijn die ontbijten met een aantal belegde broodjes elke ochtend. Zonde dus om onze dag al zo te beginnen! Al helemaal als je, je beseft dat je broodbeleg ook makkelijk zelf kan maken én het is weer eens wat anders ;-)


Ingrediënten:

  • 150 gram zoete aardappel
  • 4 'takjes' bos ui
  • 1 tl (gerookte) paprika poeder
  • 20 gram feta
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 blokje groente boullion (optioneel)
  • snufje peper

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en verbrokkel eventueel een half blokje groente boullion boven het water.
  3. Voeg de blokjes zoete aardappel hier aan toe en kook dit voor ongeveer 10 minuten. Prik na een tijdje met een vork in de aardappel om te kijken of deze gaar is. Wanneer de vork makkelijk door de aardappel heen prikt kan je de aardappel afgieten, bewaar een klein beetje van dit water.
  4. Laat dit eventjes afkoelen.
  5. Snij in de tussentijd de bos uitjes en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en brokkel de feta.
  6. Prak nu de zoete aardappel tot een grof geheel. Je kan er ook voor kiezen de aardappels helemaal te pureren tot een glad geheel, net wat jij lekker vindt!
  7. Voeg nog wat van het kookwater toe aan de geprakte aardappels om de spread wat smeuïger te maken.
  8. Voeg hier vervolgens de paprika poeder aan toe en het snufje peper. Roer even goed door elkaar.
  9. De rest van de ingrediënten kunnen nu ook toegevoegd worden en schep nogmaals goed door.
  10. KLAAR! Je kan de spread ook rustig nog een dagje in de koelkast en goed afgesloten bewaren.

Tip: Maak hier een lekkere wrap van met rucola en eventueel nog wat gegrilde groente! Maken jullie zelf wel eens broodbeleg? Share your favorite recipe!


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png