Zomerse quinoa salade met falafel en gegrilde perzik

 
gegrilde-perzik-salade-2-x.jpg
 

Deze voedzame en zomerse salade past perfect bij het mooie weer van afgelopen week! Eet deze salade als hoofdgerecht of vul hier meerdere bakjes mee om als lunch to gomee te nemen. Wie er van perzik én falafel houdt is met dit recept vast dolgelukkig! Lees snel meer.Gegrilde perzik? Jazeker! Door de perzik te verwarmen in een grillpan lijkt het wel alsof deze vrucht nog zoeter is en heel bijzonder smaakt. Tijdens deze zomerse dagen kan ik echt genieten van lekker verfrissende salades en vooral als ze ook goed vullen. We willen tenslotte niet een uur later weer naar de chocolade graaien toch?


Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 rijpe perzik (hij mag dus wel een beetje zacht zijn)
  • 1/2 avocado
  • 1 grote hand spinazie
  • 50 gram quinoa
  • 20 gram pecannoten
  • 150 gram pompoen (optioneel)
  • 4 falafel balletjes
  • 70 gram kikkererwten
  • kerriepoeder
  • peper/zout.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil en snij de pompoen in kleine stukjes. Gooi alle stukjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en rozemarijn. Rozemarijn gaat echt heel goed samen met de perzik! Plaats de ovenschaal gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 tot 200 graden.
  3. Was de perziken en snij deze doormidden. Je kan ervoor kiezen om gewoon stukjes van de perzik af te snijden (zoals ik deed) of je snijd de perzik doormidden en draait beide helften in tegenovergestelde richting naar elkaar toe. Op deze manier komen de twee helften los van de pit en kan je de perzik in mooie partjes snijden.
  4. Verwarm de grillpan op een medium hoog vuurtje, na een paar minuutjes mogen de stukjes perzik in de pan gelegd worden. Keer deze regelmatig even om tot ze aan beide kanten mooie goudbruine grill streepjes krijgen.
  5. Zet in de tussentijd de quinoa op het vuur en giet kokend water in de pan. Het water moet ongeveer 2 cm boven de quinoa uitkomen. Laat zachtjes koken en roer regelmatig door tot al het water is verdampt.
  6. Bak de kikkererwten in een klein pannetje met wat olijfolie, peper, zout en een snufje kerriepoeder.
  7. Rooster in een ander pannetje de falafel balletjes op een zacht vuurtje tot ze warm zijn en een mooi kleurtje hebben gekregen.
  8. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken en plaats deze vervolgens in een kom.
  9. Snij de halve avocado in stukjes.
  10. Haal de quinoa van het vuur en laat deze een beetje afkoelen.
  11. Schep dit vervolgens boven op de spinazie, voeg hier vervolgens de kikkererwten, avocado en pompoen aan toe. Als laatste voeg je de gegrilde perzik en falafel toe.
  12. Voor de final touch brokkelen we nog wat pecannoten over de salade en geven we nog een goede draai aan de pepermolen.

Eet smakelijk! En.. gaat deze salade mee als lunch?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png